DOLAR 32,5151
EURO 34,8744
ALTIN 2433,909
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

MUHTARIMIZDAN AÇIKLAMA: ŞİRİNDERE’DE SON BİR AYIN GELİŞMELERİ

09.11.2020
5.178
A+
A-

Muhtarımız Hasan H.Aslan’ın açıklaması:

ŞİRİNDERE KONUSUNDA SON BİR AYDA YAŞANANLAR

Her ortamda dile getirdiğimiz, her fırsatta yetkililerle paylaştığımız, sürekli başvurularda bulunduğumuz Şirindere sorunumuzla ilgili olarak son bir ayda yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

7 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen uyuşturucu ile mücadele konulu ve bakan Süleyman Soylu’nun da katıldığı toplantıda söz alarak Ankara’nın merkezinde, Çiğdem Mahallesinde, Şirindere bölgesinde de bu tür olayların yaşandığını söyledim ve Çiğdem Mahallesinde komşuların can ve mal güvenliklerinden endişe ettiklerini bunun çözümü için vali beyle görüşmek istediğimizi ama henüz bir dönüş olmadığını söyledim. Bakan Süleyman Soylu bakan yardımcısına ilgilenmesi için talimat verdi.

Bu olayın ertesi günü 8 Ekim’de İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce görüşmeye çağırdı.  Görüşmeye muhtarlık azası Neriman Acar ve Çiğdemim Derneği başkanı Fatih F. Aksoy ile birlikte gittik.  Hazırladığımız dosyayı bakan yardımcısına verdik. Sorunu detaylı anlattık. Sayın İnce oldukça ilgilendi. Bizim yanımızda Kaymakamı, emniyet müdürünü aradı. Muhtarımızla görüşün, ilgilenin ve beni bilgilendirin talimatı verdi. Özel kalemine de ilgilenmesi için talimat verdi.

Daha mahalleye dönmeden Kaymakam yarın mahalleye geleceğini bildirdi. Emniyet Müdürü de randevu verdi.

9 Ekim sabahında  Çankaya Kaymakamımız Sayın Hüdayar Mete Buhara beyle Çiğdem Anadolu Lisesinde buluştuk. Uzun uzun sorunu ve yaşadıklarımızı anlattık. Önerilerimizi ilettik. Kaymakamımız ilçe emniyet müdürü ve Büyükşehir Belediyesinden bilgi istedi. Gelen bilgileri değerlendirdik. Biz temel olarak mahallemizde güvende yaşamak istediğimizi anlattık.

Kaymakamımız konuyla yakından ilgilendi, sonrasında mahalledeki okulları, derneğimizi, kütüphanemizi ve muhtarlığımızı gezdi.

Öğleden sonra İl Emniyet Müdürü sayın Servet YILMAZ ile görüştük. Ona da sorunları anlattık. Çözüm için bölgenin güvenlik güçleri tarafından çok sıkı kontrol edilmesi gerektiğini ve oradaki suç unsurlarının baskı altına alınmasını talep ettik. Bizi yardımcılarından ve Asayiş Daire Başkanı ile görüştürdü.

Sayın Arzum Nazman ile yaklaşık 2 saat görüştük.  Çözüm odaklı bir görüşme oldu. İşgal edilen gecekondu sahiplerine ulaşarak onaylarını alıp o evleri hemen yıkabileceklerini söyledi. “Merak etmeyin bu sorununuzu çözeriz” ifadesi bizi oldukça umutlandırdı. Sonrasında 10 Nisan Karakol amiri çağırdı ve ona da gerekli bilgiler, aktardık.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile de görüştük.  Onlarla da aynı çözüm konusunda görüş birliği oldu. O günden sonra sürekli görüşmeler devam etti.

10 Ekim’den itibaren Şirindere bölgesi polis ablukasına alındı. Giriş çıkışlar kontrol edilmeye, içeride devriye atılmaya başlandı. Yunus ekipleri, asayiş ekipleri narkotik ekipleri günün değişik saatlerinde kontrollere devam etti.

14 Ekim günü Valimiz Sayın Vasip Şahin ile görüştük. Konuyu kendisine de anlattık. O da kaymakam ile zaten görüştüğünü ve konuyla ilgilendiğini söyledi. Belediye ile görüşmemizi önerdi. Valilikten ayrılınca Çankaya Emniyet Müdürlüğünde toplantıya gittik. Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Arzum Nazman başkanlığında,  Çankaya Emniyet müdürü Zafer Kalkan, 10 Nisan Karakol amiri ve diğer üst düzey emniyet amirleri ile konuyu tekrar konuştuk. Yaptıkları ve yapacakları konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Ekiplere kesin talimat verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’dan görüşme talep ettik. Pandemi nedeniyle yüzyüze görüşme olmadı. 15 Ekim sabahı dernek başkanımız Fatih F.Aksoy, Mansur beyin araması ile, uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Durumu kendisine anlatıp en üst seviyeden bir irade ile talimat verirse çözüme yaklaştığımızı söyledi. İlgileneceğini ve gerekli birimlere talimat vereceğini söyledi.

Bu günden sonra belediyede konuyla daha sıkı ilgilenmeye başladı. Bu arada sosyal medyada başlattığımız çalışmalarda etkili oldu.

Belediye ekipleri hak sahipleriyle ve oradaki kooperatif ile görüşmelere başlıyorlar ve yıkılacak evleri belirliyorlar.

İşgalci evlere 10 gün süre verilip boşaltmaları istendi. Bu karar Şirindere de duyuruldu.

9 Kasım (bugün) itibarı ile belirlenen evlerde yıkım, bölgede geniş çaplı temizlik başlatıldı.

Bundan sonraki gelişmeler konusunda da sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hasan Hüseyin Aslan

Çiğdem Mahallesi Muhtarı

REKLAM ALANI