DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2528,495
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ŞİRİNDERE SOKAK KÖPEKLERİ BİLGİLENDİRME-1

18.02.2021
1.325
A+
A-

Merhaba,

Hafta başında Şirindere bölgesinde kalan sokak köpeklerinin beslemesine destek olmak için, muhtarlığımız ve hayvanseverlerle bir kampanya başlattığımızı duyurmuş ve sizlerden de destek istemiştik. İlk 3 günde 35 komşumuz ortalama 120 lira destekte bulundu. Beraber çalıştığımız hayvansever komşularımızla birlikte o günden buyana düzenli olarak beslemeye destek oluyoruz.

Temel amacımız buradaki köpeklerin aç kalıp mahalle içlerine gelmesini engellemek. Bölgede yeni yavrularla birlikte 100 civarında köpek olduğunu düşünüyoruz. Besleme işini bir düzene oturttuktan sonra kısırlaştırma aşamasına geçeceğiz.

Bu amaçla bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayın Mustafa Şener ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren bölgede kısırlaştırma çalışmalarına hız verilecek.

Bir sonraki aşamada düzenli besleme noktaları oluşturmak ve bu noktaların haricinde besleme yapılmamasını sağlamak olacak. Çevreyi kirletmeden ve tehlike yaratmadan sağlıklı besleme yapılmasını sağlayacağız.

Bu aşamada sizlerden sabır, güven ve destek bekliyoruz. Bir de besleme yapan komşularımızın aramıza katılmasını ve birlikte çalışmayı istiyoruz. Çünkü aynı bölgelerde besleme yapan birden çok komşumuz var. Koordinasyonsuz bir besleme yapılması, sağlıklı bir uygulama değildir. Düzensiz ve aşırı beslemeler, sahipsiz hayvanların erken ve sık aralıklarla üremesine neden oluyor. Bunun da önüne geçmeliyiz. Bir araya gelirsek hem işgücünü azaltır hem de mükerrer beslemenin önüne geçeriz

Besleme konusunda Şirindere arazisinde bize destek olabilecek ( arazi koşulları dikkate alındığında erkek olması tercihimizdir) hayvansever komşularımıza özellikle ihtiyacımız var. Lütfen bizimle irtibata geçin.

Şirindere’deki sokak köpekleri için mama desteğinde bulunmak isteyen komşularımız makbuz karşılığı derneğimize veya aşağıdaki hesap numarasına destek gönderebilirler. Açıklama kısmına “mama desteği” yazarak yapacağınız bağışlar sadece bu amaçla kullanılacak ve düzenli olarak sizlere bilgi verilecektir. ( 15 kg’lık paketi 70 lira’dan mama alabiliyoruz. Alanda bir defada 3-4 torba mama kullanılıyor.)

Lütfen bu konuda düşüncelerinizi aşağıdaki mail adresine ya da telefon numarasına gönderin.

Bu konuyu da sevgi, saygı, hoşgörü ve güvenle çözmeye gayret göstereceğiz.

Bir yerden başlamak hiçbir şey yapmamaktan iyidir diye yola çıktık. Çözüm BİRLİKTE hareket etmekte.

HESAP NUMARAMIZ :  Çiğdem, Eğitim, Çevre ve Dayanışma derneği

T.İş Bankası Ankara Çukurambar Şubesi 4379 – 0161669  TR32 0006 4000 0014 3790 1616 69

İletişim:  dernek@cigdemim.org.tr   05078685770

REKLAM ALANI