DOLAR 32,5988
EURO 34,7578
ALTIN 2495,049
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ŞİRİNDERE SOKAK KÖPEKLERİ BİLGİLENDİRME-5

ŞİRİNDERE SOKAK KÖPEKLERİ BİLGİLENDİRME-5
REKLAM ALANI
22.03.2021
1.982
A+
A-

Bilgilendirme Notu-4

Merhaba,

Şirindere’deki sokak köpeklerinin aç kalıp mahalle içlerine gelmesini engellemek aynı zamanda mahallemizdeki sokak köpekleri sayısını kontrol altına almak amacıyla derneğimiz, muhtarlığımız ve hayvansever komşularımızla birlikte başlattığımız kampanya devam ediyor. Gelişmelerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.

  • Sizlerden gelen desteklerle sağladığımız kuru mamalar ile Şirindere bölgesinde düzenli besleme yapmaya devam ediyoruz. Bu sayede bölgede bulunan 100 civarında köpeğin mahalle içlerine gelmelerinin önüne geçiyoruz.
  • Bölgeden alınan köpek sayısı 15 oldu. İkinci grup alınan 8 köpek bu hafta geri gelecekler.
  • Hayvansever komşularımızın desteğiyle Fen Lisesi bölgesinden de 4 köpek yakalanarak kısırlaştırmaya gönderildi. Bu hafta geri gelmelerini bekliyoruz.
  • Bu çevrimi düzenli hale getirip bölgede kısırlaştırılmamış köpek kalmayana kadar devam ettirmek için belediye ile koordineli bir şekilde çalışacağız.
  • 18 Mart 2021 Perşembe günü ODTÜ ormanının Çiğdem Mahallesi sınırında (1550.Cadde) Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada 14 köpek, tüf tüf denilen iğne ile vurulup, bayıltılarak toplanmıştır.
  • Bahse geçen bölgede 100’ün üzerinde sokak köpeği bulunmakta ve 30’un üzerinde de yavru bulunmaktadır. Buradaki köpeklerin sayısı sürekli artıyor. Yetkililerden buradaki hayvanların biran önce kısırlaştırılması talebimiz üzerine burada kısırlaştırma çalışması başladı.
  • Yetkililere yaptığımız müracaatlar ile yasanın uygulanmasını talep ettik. Yani hayvanların kısırlaştırılarak tekrar alındıkları bölgeye bırakılmasını istiyoruz.
  • Yapılan çalışmada köpeklere herhangi bir olumsuz davranışta bulunulmamış olup, ODTÜ görevlileri, 3-4 hayvansever ve dernek başkanımız Fatih F. Aksoy süreci takip etmiştir. Toplanan hayvanlar kısırlaştırılma için iki araçla Sincan Barınağına götürülmüştür.
  • Alanda baygın durumda köpek kesinlikle bırakılmamıştır, bazı iletişimlerde dolaşan fotoğrafta görülen baygın köpekler ekipler tarafından araçlara alınmıştır. Fotoğraflar araca alınmadan önce ve kenardan izleyen hayvanseverler tarafından çekilmiştir. Orada bırakılmış olsalar bu hayvanseverler zaten yakına gidip daha net fotoğraflar çekebilirlerdi zira olay bölgesinin hemen yanındalardı.
  • İğne ile bayıltılan hayvanlar ekipler tarafından bulunamasalar bile en fazla 20-30 dakika baygın kalmakta, sonrasında ayılmaktadırlar. Ölüme terkedilme gibi bir durum söz konusu olamaz.
  • Bütün çabalarımız hayvanların zarar görmenden kısırlaştırılmasını sağlamak ve düzenli besleme sistemini kurmaktır.
  • Bu süreçte sizlerden desteğinizi devam ettirmenizi bekliyoruz.
  • 15-21 Mart arasında değişen miktarda destek veren komşularımıza teşekkür ederken diğer komşularımızdan da destek bekliyoruz.
  • Şirindere’deki sokak köpekleri için mama desteğinde bulunmak isteyen komşularımız makbuz karşılığı derneğimize veya aşağıdaki hesap numarasına destek gönderebilirler. Açıklama kısmına “mama desteği” yazarak yapacağınız bağışlar sadece bu amaçla kullanılacak ve düzenli olarak sizlere bilgi verilecektir. ( 15 kg’lık paketi 75 lira’dan mama alabiliyoruz. Alanda bir defada 4-5 torba mama kullanılıyor.)

Lütfen bu konuda düşüncelerinizi aşağıdaki mail adresine ya da telefon numarasına gönderin.

Bu konuyu da sevgi, saygı, hoşgörü ve güvenle çözmeye gayret göstereceğiz.

Bir yerden başlamak hiçbir şey yapmamaktan iyidir diye yola çıktık. Çözüm BİRLİKTE hareket etmekte.

HESAP NUMARAMIZ :  Çiğdem, Eğitim, Çevre ve Dayanışma derneği

T.İş Bankası Ankara Çukurambar Şb. 4379 – 0161669  TR32 0006 4000 0014 3790 1616 69

İletişim:  dernek@cigdemim.org.tr   05078685770

REKLAM ALANI