DOLAR 32,3699
EURO 34,9567
ALTIN 2325,689
BIST 9078,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

SOKAK KÖPEKLERİ BİLGİLENDİRME NOTU-6

SOKAK KÖPEKLERİ BİLGİLENDİRME NOTU-6
REKLAM ALANI
28.03.2021
1.682
A+
A-

Merhaba,

Şirindere’deki sokak köpeklerinin aç kalıp mahalle içlerine gelmesini engellemek aynı zamanda mahallemizdeki sokak köpekleri sayısını kontrol altına almak amacıyla derneğimiz, muhtarlığımız ve hayvansever komşularımızla birlikte başlattığımız kampanya devam ediyor. Gelişmelerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Konuyla ilgili tüm gelişmeler web sayfamızda:  https://www.cigdemim.org.tr/?page_id=13579

·       Sizlerden gelen desteklerle sağladığımız kuru mamalar ile Şirindere bölgesinde düzenli besleme yapmaya devam ediyoruz. Bu sayede bölgede bulunan 100 civarında köpeğin mahalle içlerine gelmelerinin önüne geçiyoruz.

·       Bölgeden alınan ve sağlıklı bir şekilde kısırlaştırılıp geri gelen köpek sayısı 15 oldu.

·       Hayvansever komşularımızın desteğiyle Fen Lisesi bölgesinden alınan 4 köpek’den 3’ü kısırlaştırılarak geri geldi. 1 köpek maalesef anesteziden çıkamayarak öldü.

·       Hava şartlarından dolayı bu hafta yeni köpek toplanamadı.

·       ODTÜ ormanının Çiğdem Mahallesi sınırında (1550.Cadde) Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada alınan 14 köpeğin bu hafta gelmesini bekliyoruz.

·       Bu çevrimi düzenli hale getirip bölgede kısırlaştırılmamış köpek kalmayana kadar devam ettirmek için belediye ile koordineli bir şekilde çalışacağız.

·       Bütün çabalarımız hayvanların zarar görmenden kısırlaştırılmasını sağlamak ve düzenli besleme sistemini kurmaktır.

·       Bu süreçte sizlerden desteğinizi devam ettirmenizi bekliyoruz.

·       22-28 Mart arasında, aşağıdaki listede bulunan ve değişen miktarda destek veren komşularımıza teşekkür ederken diğer komşularımızdan da destek bekliyoruz.

·       Şirindere’deki sokak köpekleri için mama desteğinde bulunmak isteyen komşularımız makbuz karşılığı derneğimize veya aşağıdaki hesap numarasına destek gönderebilirler. Açıklama kısmına “mama desteği” yazarak yapacağınız bağışlar sadece bu amaçla kullanılacak ve düzenli olarak sizlere bilgi verilecektir. ( 15 kg’lık paketi 75 lira’dan mama alabiliyoruz. Alanda bir defada 4-5 torba mama kullanılıyor.)

·       28 Mart Pazar günü, Şirindere girişin üst kısmında, 1586.sokakta ölü bir köpek ve müdahale eden hayvanseverler ve polis görünce ben de orada durdum ve müdahil oldum. Araba çarpmış olabileceği söylendi. Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi ekiplerine, gelip almaları için haber verdik. Yaklaşık bir saat sonra ekipler geliyoruz diye aradıklarında tekrar olay yerine gittim. Ekipler gelince bir hayvansever!!! ölü köpeği vermeyeceğini söyleyerek görevlileri engelledi. Özel kliniğe götürüp otopsi yaptıracaklarını söyledi. Sonra gelen Çankaya Belediyesi ekiplerine de aynı davranışta bulundu. Bu sırada olay yerine gelen bölgemizin Yerel Hayvan Görevlisi ve Küpeli köpeğin üzerine kayıtlı olduğu gönüllü tarafından alınarak ekiplere teslim edildi.  Özel kliniklerin otopsi yapma yetkisi olmadığından, Çankaya Belediyesi tarafından resmi kuruma otopsi için gönderilmesi sağlanacak ve otopsi raporu paylaşılacaktır.

·       Bu olayı yaşadığımızın arkadaşı şikayet etmek için karakola gittiğimizde onun bizi şikayet ettiğini öğrendik. İfademizi verdik ve bizde ondan şikayetçi olduk. Bundan sonrasına yargı karar verecektir.

·       Bu yapılmak isteneni anlamakta zorluk çekiyoruz. Hayvanlarla ilgilenmiyorsunuz diyorlardı ilgilenmeye başlayınca niye ilgileniyorsunuz diyorlar. Yapmaya çalıştığımız belli, böyle devam ederlerse bizim motivasyonumuzu da bitirecekler.

Lütfen bu konuda düşüncelerinizi aşağıdaki mail adresine ya da telefon numarasına gönderin.

Bu konuyu da sevgi, saygı, hoşgörü ve güvenle çözmeye gayret göstereceğiz.

Bir yerden başlamak hiçbir şey yapmamaktan iyidir diye yola çıktık. Çözüm BİRLİKTE hareket etmekte.

HESAP NUMARAMIZ :  Çiğdem, Eğitim, Çevre ve Dayanışma derneği

T.İş Bankası Ankara Çukurambar Şb. 4379 – 0161669  TR32 0006 4000 0014 3790 1616 69

İletişim:  dernek@cigdemim.org.tr   05078685770

REKLAM ALANI