DOLAR 32,4639
EURO 34,834
ALTIN 2421,715
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

SAFRAN HASADI GEZİSİ

25.10.2021
1.174
A+
A-

ESKİPAZAR-SAFRANBOLU-SAFRAN TARLASI-YÖRÜK KÖYÜ GEZİSİ

07 KASIM 2021 PAZAR

07 KASIM 2021 PAZAR:                  ESKİPAZAR-SAFRANBOLU-YÖRÜKÖYÜ-ANKARA

Sabah saat: 07.00’de derneğimiz önünde buluşup hareket ediyoruz. Araç içinde kahvaltılık sandviç ve meyve suyu ikramıyla Gerede üzerinden yolumuza devam edip Eskipazar’a gidiyoruz. Adını Roma İmparatoru Hadrian’dan alan ve bir Roma Dönemi kenti olan Hadrianpolis Kalıntıları arasında yer alan bir Kilise, Teras Hamamı ve Kaya Mezarı’nı görüp gezerek fotoğraf çektikten sonra hareket edip Karabük üzerinden yolumuza devam edip Müzekent Safranbolu’ya gidiyoruz. İncekaya Köyü, Tokatlı Kanyon üzerinde bulunan Cam Teras’tan kanyon manzarası seyredip fotoğraf çektikten sonra yürüyerek İncekaya Su Kemeri’ne gidiyoruz. Fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Öğle yemeği için Çevrikköprü’ye gidiyoruz. Yöresel menü ile öğle yemeğimizi yedikten sonra harekete edip Yörük köyü’ne gidiyoruz. Eski adı Yörükhani Taraklı Borlu olan ve eski bir Bektaşi Köyü olan Yörükköyü’nde yürüyerek yapacağımız gezi kapsamında; 1850 li yıllarda yapılmış sivil mimari ev örneklerinin bulunduğu sokaklardan geçerek Çamaşırhane’ye gidiyoruz. 12 İmam geleneğinden gelen bir anlayışla yapılan Çamaşırhane’yi görüp gezdikten sonra Sipahioğlu Konağı’na gidiyoruz. Konak işletmecisinin anlatımı ile Konağı görüp gezerek isteğe bağlı alış veriş yaptıktan sonra hareket edip Bartın Yolu üzerinde bulunan safran Ekim Alanı’na gidiyoruz. Rehberimiz ve işletme sahibinden safran bitkisi ve kullanıldığı alanlar hakkında bilgiler alıp fotoğraf çektikten sonra isteğe bağlı olarak alış veriş yapıyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası hareket edip Hıdırlıktepe’ye gidiyoruz. İlçenin dokusunu oluşturan 1850 li yıllarda yapılan, B.M. Unesco tarafından koruma altına alınıp, dünya miras listesinde yer alan sivil mimari ev örnekleri hakkında rehberimizden bilgiler alıp fotoğraf çekiyoruz. Daha sonra yürüyerek Kaymakamlar Evi’ne gidiyoruz. Safranbolu’nun en özgün konakları arasında yer alan Müzeevi görüp isteğe bağlı olarak görüp gezdikten sonra yürüyerek ilçenin günümüze ulaşan belirgin yapıları hakkında bilgiler alıyoruz. Köprülü Mehmet Paşa Camii ve güneş saati hakkında bilgiler aldıktan sonra Arasta’da serbest zaman molası veriyoruz. Mola sonrası isteğe bağlı olarak Safranbolu’ya özgü lokum alış verişi ve açık alanda kek-çay ikramı sonrası Ankara için hareket ediyoruz. Aynı yol üzerinden yolumuza devam edip verilecek molalar sonrası hareket ederek derneğimiz önünde etkinliğimizi bitiriyoruz.

GEZİ ÜCRETİ: 215 TL Üyelere 210 TL

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER: Katılımcı sayısına göre belirlenmiş turizm paketli özel ulaşım aracı, araçta kahvaltılık sandviç, ve meyve suyu, yöresel menü ile öğle yemeği(1), akşam üzeri açık alanda kek ve çay ikramı, tüm çevre gezileri ve rehberlik hizmetleri gezi ücretine dahil edilmiştir. Gezi kapsamında verilecek hizmetler bölümünde tanımlanmayan aktiviteler, Müze ve Örenyeri giriş ücretleri, Camteras, Çamaşırhane, özel konak giriş ücretleri, kişisel harcamalar ile akşam yemeği gezi ücretine dahil edilmemiştir.    

REKLAM ALANI