DOLAR 32,5969
EURO 34,723
ALTIN 2497,287
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

KARS GEZİSİ

02.01.2022
1.478
A+
A-

Doğu Ekspresi Treni ile Gidiş-Uçak ile Dönüşlü

Kars-Ani-Çıldır-Sarıkamış-Erzurum Gezisi

11-15 Mart 2022. 3 Gece, 4 Gün. Yarım Pansiyon

Adını Karsak Oymağından/Türklerinden alan Kars’ı gördünüz mü bilemiyoruz. Ülkemizin en yüksek platolarında kurulu bulunan Kars’ın şüphesiz ki yazı ve kışı birbirinden çok farklıdır. Bizde sizlere kış dönemi boyunca serhat şehrimiz olan Kars ve çevresini görebilmeniz için güzel bir program hazırladık. Eski bir Ermeni ve Anadolu’da Selçuklular’ın ilk yerleşimleri arasında yer alan Ani Harabeleri, buz üstünde Çıldır Gölü’nde atlı kızak gezileri, sarı balık ziyafeti, 40 yıl süren Rus işgalinde yeniden inşaa edilen Kars şehir merkezi, 1915 aralığında savaşmadan ölen 90 bin vatan evladı adına yapılan Sarıkamış Şehitler Anıtı, Katerina Av Köşkü ve Sarıkamış Kayak Merkezi görüp gezeceğimiz yerler arasında olacaktır.

Gezimizin son günü ise dönüş uçağımızın Erzurum olması nedeniyle Erzurum’da, Kongre Binası, Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medresesini görüp gezerek Cağ kebabı yeme olanağımız olacaktır.

Gidiş Turistlik Doğu Ekspresi ile, dönüş uçak ile yapacağımız, her yönüyle farklı bu gezimizde Kars ve çevresi ile Erzurum’u gezip görerek, yakından tanımak istiyorsanız sizleri bu gezimize katılmaya davet ediyoruz.


11 Mart 2022 Cuma günü Saat: 16.00’da Derneğimiz önünde buluşup transfer aracımıza binerek kısa süreli yolculuk sonrası Ankara Gar’ına  gidiyoruz.

11 MART 2022 CUMA:  ANKARA-KIRIKKALE-KAYSERİ-SİVAS-DİVRİĞİ-İLİÇ                            

Yeni oluşturulan Turistik Doğu Ekspresi’nin 2 şer kişilik yataklı kompartmanlarındaki kabinlerimize yerleşerek yaklaşık 33 saat sürecek olan masalsı tren yolculuğu için saat: 17.55’de hareket ediyoruz. Kış döneminde ve Anadolu bozkırlarında gece boyu süren yolculuğumuz kompartmanlarda dinlenerek ve restoranda yapacağımız koyu gezi sohbetleriyle devam ediyor.

HATIRLATMA: Katılımcılarımız seyahat boyunca kendi istekleri doğrultusunda yemek ve kahvaltı servisi için tren restoranından faydalanabilir veya evden getirerek kabinlerinde yiyebilirler.

12 MART 2002 CUMARTESİ:  İLİÇ-ERZİNCAN-ERZURUM-KARS             

Muhteşem vadiler ve Çaltı Çayı boyunca yol alarak sabah erkenden saat: 07.04’de İliç İstasyonu’na varıp 3 saat, 30 dakika sürecek mola kapsamında acenta sorumlusu tarafından gezi ücreti kapsamında organize edilecek Kemaliye Turu kapsamında; Karanlık Kanyon, Taşyol girişi, Kemaliye evlerinin bulunduğu sokaklarda gezinti yapıp, isteğe bağlı alış veriş ve kahvaltı yaptıktan sonra aracımıza binerek İliç İstasyonu’na gidip saat: 10.24’te Erzurum için hareket ediyoruz. Muhteşem Karasu Vadisi manzaraları eşliğinde Erzincan üzerinden yolumuza devam edip toplamda 11 istasyon/yerleşim geçtikten sonra saat: 16.27’de Erzurum’a gidiyoruz. 3 saat, 26 dakika süreli molamızda gezi ücreti kapsamında acenta sorumlusu tarafından organize edilerek yapılacak  Erzurum Turu kapsamında; aracımıza binerek Kongre Binası’na gidip kurtuluşumuza tanıklık eden ve “ pek mütevazi bir mektep salonu “ olan Kongre Binası’nı görüp sunum izleyerek fotoğraf çektikten sonra Rüstem Paşa Han’ı/Taşhan’a gidip, isteğe bağlı olarak  Erzurum’a özgü Oltu taşından yapılan hediyelik eşya alış verişi yapıyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası Erzurum’a özgü bir lezzet olan cağ kebabı menüsü ile afiyetle yedikten sonra; istasyona gidip saat: 19.43’te Kars için hareket ediyoruz. Gece boyu yolumuza devam edip toplamda 7 istasyon/yerleşim geçtikten sonra saat: 23.36’da Kars’a varıyoruz.  Bizi bekleyen aracımıza binip otelimize gidip odalarımıza yerleşiyoruz. Geceyi Kars’ta geçiriyoruz.

HATIRLATMA: Trende geçecek tüm zamanlarda yemekler katılımcılar tarafından karşılanacaktır

1.GÜN(13 MART 2002 PAZAR):  KARS-ANİ-ÇILDIR-KARS                            

Sabah saat: 07.15’te kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası saat: 08.30’da aracımıza binerek hareket edip 40 Km ve 1 saat süreli yolculuk sonrası Ocak Köyü ve Ermenistan sınırında bulunan ve ilk kuruluşu M.S. 5. yy la tarihlenen Ani Harabeleri’ne gidiyoruz. M.S. 7/8 yy a tarihlenen Bağratlı Krallığı döneminde eski bir Ermeni yerleşimi olan ve Selçuklular döneminde yerleşimin olduğu Ani Harabeleri gezisi kapsamında; Aziz PRKTICH/Halashar Kilisesi, Hamam kalıntıları, Tigran Honents/Resimli Kilisesi, Büyük Katedral/Fethiye Camii, Selçuklular’ın Anadolu’da yaptıkları ilk Camii olan Ebul Menucehr Camii’si, Aziz KRIKOR Şapeli/Küçük Kilise, Havariler Kilisesi/Selçuklu Kervansarayı, Pers Uygarlığı’na ait bir Zerdüşt Ateşgedesi ve bir Gürcü Kilisesi gezileri sonrası çıkışta vereceğimiz kısa süreli çay-kahve ve alış-veriş molası sonrası hareket edip Arpaçay üzerinden yolumuza devam edip 1.5 saat süreli yolculuk sonrası Çıldır Gölü’ne gidiyoruz. Ülkemizin 2000 metre ile en yüksek platoları arasında yer alan Kars-Ardahan platosunda bulunan Çıldır Gölü ve isteğe bağlı olarak bu göle özgü sarı balık ana menüsü ile öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Çay ikramı sonrası buz tutmuş göl üzerinde, atlı kızak, jet sky, serbest gezinti ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip aynı yol üzerinden yolumuza devam ederek Kars’a/otelimize geliyoruz. Odalarımızda bir süre dinlendikten

sonra akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Yemek sonrası otelde veya ayrı bir yerde gezi ücreti kapsamında  Kafkas Halk Dansları Gösterisi izliyoruz. Etkinlik sonrası otelimize dönüyoruz. Geceyi Kars’ta geçiriyoruz.

2.GÜN(14 MART 2022 PAZARTESİ):  KARS

Sabah saat: 07.30’da kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası saat: 09.00’da aracımıza binerek hareket edip Gazi Ahmet Muhtar Paşa Evi’ne gidiyoruz. Bir müze konumunda ve Osmanlı yapısı olan Müze Evi görüp gezdikten sonra yürüyerek hemen yakında bulunan Yemen Kahve’ye gidip Rus askerlerin kaldığı tarihi yapının bir bölümünü görüp gezdikten sonra çay-kahve molası veriyoruz. Mola sonrası yürüyerek yapacağımız gezi kapsamında, Rus’ların 40 yıl süren işgal/kullanım yıllarında  Tahtdüzü Bölgesinde, Baltık mimari tarzı yapılarla donattığı yapılar arasında yer alan; Deftarlık Binası, Valilik, Azerbeycan Konsolosluğu,, Sağlık Müdürlüğü, Kar’S Otel, İsmet İnönü İlk Öğretim Okulu’nu dışarıdan görüp fotoğraf çektikten sonra Hekimevi/Opera Binası/Cheltikov Otel’e gidiyoruz. Rehberimizden alacağımız bilgiler sonrası fotoğraf çektikten sonra aracımıza binerek Kars Çayı boyunca yol alıp eski Mezbaha’nın olduğu yere kadar gidiyoruz. Eski Köprü ve çevresinde yapacağımız kısa gezintiler ve fotoğraf çekimleri sonrası geriye dönüp  “ Tarık AKAN ve Şerif SEZER’in oynadığı “ DELİ DOLU OLMA “ filminde kullanılan Değirmen’i yakında görerek Karahanoğlu Köprüsü’nde aracımızdan iniyoruz. Mazlumağa, Muradiye ve Topçuoğlu Hamamlarını dışarıdan gördükten sonra Namık Kemal Evi’ni de görüp yakınımızda bulunan restoranımıza gidip isteğe bağlı olarak Kaz eti veya diğer yöresel lezzetlerden oluşacak menü ile öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Yemek sonrası hareket edip  İstasyon Mahallesi’ne gidiyoruz. Kafkas/Kanlı Tabya ve Arkeoloji Müzelerini görüp gezdikten sonra Aleksandır Nevski Kilisesi/Fethiye Camii’ni ziyaret ediyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası Kars’a özgü yöresel ürün ve peynir alış verişi için hareket ediyoruz. İsteğe bağlı olarak yapacağımız alış veriş sonrası  aracımıza binerek otelimize gidiyoruz. Kısa süreli dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Yemek sonrası isteğe bağlı olarak canlı müzik çalınan bir yere gidip Kars’ta olmanın, gezinin ve  gecenin keyfini çıkarıyoruz. Geceyi Kars’ta geçiyoruz.     

3.GÜN(15 MART 2022 SALI):   KARS-SARIKAMIŞ-ERZURUM-ANKARA

Saat: 07.30’da erken kalkıp güzel bir kahvaltı sonrası eşyalarımızı toplayarak saat: 09.00’da otelimizden ayrılıp hareket ederek toplamda 50 Km yol aldıktan sonra Sarıkamış’a,gidiyoruz. Yol üzerindeki Allahuekber Şehitlik Anıtı’nı görüp gezerek fotoğraf çektikten sonra yolumuza devam ederek Teneke Mahallesi’ne gidiyoruz. Kana, cana ve şehide doymuş, donmuş topraklar olan Sarıkamış’ta; Yukarı Şehitlik Anıtı, Cer Atölyesi kalıntıları, uzaktan Katerina Av Köşkü gezileri sonrası  obsidiyen taşının işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya satılan bir dükkana gidip isteğe bağlı olarak alış veriş yaptıktan sonra Yanık Kilise/Kazım Karabekir Camii’sine gidiyoruz. Gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Cıbıltepe Kayak Merkezi’ne gidiyoruz. Teleferik’le Üst Kafe’ye çıkmak isteyen misafirlerimizle birlikte Lift sistemini kullanarak Üst Kafe’ye çıkıyoruz. Serbest zaman ve fotoğraf çekimleri sonrası aynı sistemle inişe geçip Kütük Kafe’ye geliyoruz. İsteğe bağlı öğle yemeği sonrası hareket edip Erzurum’a doğru yola çıkıyoruz. Horasan üzerinden yolumuza devam edip Köprüköy’e gidip Aras Nehri üzerinde, Emir Çoban SALDIZ tarafından yaptırılan  Çobandede Köprüsü’nü görüp fotoğraf çektikten sonra yolumuza devam edip Erzurum’a gidiyoruz. İlhanlılar dönemine tarihlenen 3 Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Erzurum kalesi gezileri sonrası yürüyerek tarihi Erzurum Evleri’ne gidiyoruz. Müzeev konumundaki sivil mimari ev örneklerini görüp gezerek çay-kahve molası veriyoruz.  Mola sonrası Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi gezileri sonrası isteğe bağlı olarak gezi başlangıcında tattığımız Cağ Kebabı’nı bir kez daha afiyetle yedikten sonra aracımıza binerek Erzurum Havaalanı’na gidiyoruz. Bilet, check-in ve bagaj teslimi sonrası Anadolujet’in TK 7073 sefer sayılı uçuşu ile Ankara için havalanıyoruz.  1 saat 30 dakika süreli uçuş sonrası saat: 20.20’de  Esenboğa Havaalanı’na iniyoruz. Bagaj alımı sonrası bizi bekleyen transfer aracımıza binerek hareket edip mahallemize geliyoruz.

ÜCRET:  3.075 TL  – Üyelere 3.050 TL

NELER DAHİL: Kars-Ankara arası Turistik Doğu Ekspresi yataklı Vagonda Tren Bileti, Katılımcı sayısına göre belirlenmiş konforlu ulaşım aracı, Havaalanı transferleri(2),Erzurum-Ankara arası ekonomi sınıfı gidiş uçak bileti,Trenin mola verdiği istasyonlarda yapılacak çevre turları ve araç temini, Otelde veya Kafe’de Kafkas Halk dansları gösterisi,  3 Kahvaltı,  3 Akşam Yemeği, 3 Gece 4 yıldızlı otelde konaklama, Çıldır Gölü Transferi, Tüm çevre gezileri, Kafka Turizm ve Seyahat Acentası refakati, Türsab Seyahat Sigortası,  Rehberlik Hizmetleri 

NELER HARİÇ: Kişisel harcamalar, Tüm öğle yemekleri, Akşam yemeklerinde su dışında kalan içecek ücretleri, Müze ve Ören yeri giriş ücretleri, Trende alınacak tüm öğünler ve kişisel harcamalar.

REKLAM ALANI