DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

Demans/Alzheimer Hasta Yakını Bakım Verenlerine Destek Programı

Demans/Alzheimer Hasta Yakını Bakım Verenlerine Destek Programı
REKLAM ALANI
07.03.2022
658
A+
A-

Merhaba! Ben Kaizen Nöropsikoloji kurucu ortağı Klinik Nöropsikolog Simay Bayatlı. Ortağım ve meslektaşım Klinik Nöropsikolog Beste Uysal ile birlikte oluşturduğumuz Demans/Alzheimer Hasta Yakını Bakım Verenlerine Destek Programı katılımcı alımına başlamıştır.

Bilimsel araştırmalar psikoeğitim ve destek gruplarının;

  • Bakım verenlerin kendi iyi oluş haline ve psikolojisine iyi geldiğini,
  • Hastalığı tanıyarak daha sağlıklı planlar yapmalarını ve kendilerini bekleyen sürece karşı hazırlıklı olmalarını sağladığını,
  • Bakımın kalitesini ve dolaylı olarak hastanın iyilik halini arttırdığını,
  • Bakım verene duygularını ve deneyimlerini paylaşacağı, yalnız hissetmeyeceği bir ortam sunduğunu

göstermektedir.

Bu nedenlerle oluşturduğumuz bu program tanışma toplantısı haricinde 8 hafta boyunca haftada 2 kez olmak üzere ve online olarak gerçekleşecektir. Haftanın bir günü psikoeğitim kapsamında bilgilendirme ve sunum şeklinde planlanmışken, diğer gün moderatör eşliğinde destek grubu kapsamında duygu, düşünce ve deneyim paylaşımları yapılacaktır.

Bu süreçte bakım verenler Whatsapp uygulaması aracılığı ile paylaşmak istedikleri duygu, deneyim ve soruları gün içerisinde de aktarabileceklerdir. Programı tamamlayan herkese program içerisinde verilen tüm bilgilerin ayrıntıları ile yer aldığı bir online kitapçık iletilecektir. Böylece bakım verenler program bitse bile bilgilerden faydalanmaya devam edebilecektir.

Bakım veren yükü hastanın durumuna, kişilik özelliklerine, sosyal ve ekonomik desteğin varlığına göre farklı deneyimlense de genel olarak zorlu ve stresli bir süreçtir. Buna karşılık demans / Alzheimer bakım verenlerine verilen profesyonel destek ülkemizde oldukça yetersizdir.

İlk gruplarımız bu ay gerçekleşecek ön kayıtların ardından grup üyelerinin ortak belirlediği gün ve saatlerde başlayacaktır ve ilk 4 grubumuz avantajlı program ücretinden faydalanacaktır.

Program hakkındadaha ayrıntılı bilgi almak ve/veya programa kaydolmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz!

Tel:  0543 123 19 36 / 0542 125 05 24

Email: kaizennoropsikoloji@gmail.com

Websitemiz: www.kaizennoropsikoloji.com

Instagram: @kaizennoropsikoloji

REKLAM ALANI