DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

17.KOMŞULUK GÜNÜ PANAYIRI

Çiğdemim Derneği; kuruluşunun 26. Yılında, “Komşuluk Panayırının” 17.sinde, komşuluk ilişkilerinin ön planda olduğu; tanışma, dayanışma, paylaşma ve güven ortamını geliştirmek üzere komşularla bir araya geldi.

Etkinliğimizin açılışında konuşan dernek başkanı Fatih Fethi Aksoy; Komşuluk Günü kutlamalarının, insanları birbirlerini tanımaya ve iletişim kurmaya teşvik ederken çevre esnafını, kurumsal yapıları, STK ları ve nihayet toplumları da bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Aksoy; “26 yıldır komşuluk ve dayanışma diyoruz, mahallenin ve mahalle sakinleri olan bizlerin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları gönüllülük ilkesiyle yürütürken katılımcı süreçler işletmeye özen gösteriyoruz. Sağolun sizler de bizi yalnız bırakmıyorsunuz. BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ ve bu gücümüzün farkındayız.” diyerek etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti.

Komşuluk Günü insanları birbirlerini tanımaya ve iletişim kurmaya teşvik ederken, toplumları da bir araya getirmeyi amaçlıyor. Hızlı şehirleşmenin ve şehir yaşamındaki yoğunluğun neticesinde solmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini canlandırmak amacıyla düzenlenen ve uzun yıllardır aralıksız devam eden etkinliğin başlangıcında Çiğdemim Gitar Topluluğu gençlerinin hocaları Bülent Alıç yönetiminde konseri vardı. Devamında Çiğdem Hasan Ali Yücel Çankaya Evi Zeybek ve Sirtaki ekibi gösterisi izlendi. Çiğdemim Ritim Topluluğunun Bülent Balcı yönetimindeki konserinin ardında tango gösterisi gerçekleşti. Hakan Baykal ve Metin Kalender konserleri ile genç mahallelilerden oluşan Grup Dört100 konseri etkinliğe renk kattı. Çiğdem Mahallesindeki etkinliklerin vazgeçilmezleri Vazgeçmez Amcalar’da saksafon dinletisiyle konukları coşturdu.

Çeşitli tanıtım ve stantlarının da açıldığı panayırda Çiğdemim Fotoğraf Topluluğu ve Çiğdemim Resim Topluluğu sergileri de ilgiyle izlendi. Geleneksel çuval yarışmasıyla, özellikle çocuklar neşeli anlar yaşadılar.

Bu yıl etkinliğin konukları da vardı. Avrupa Günü kapsamında komşuluk buluşmasına katılan ve aynı zamanda mahalle sakini de olan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’da bir konuşma yaptı ve komşuluk günü kutlamaların her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Moldova Büyükelçisi Dimitri Croitor ve diğer diplomatik temsilciler de etkinlikleri izleyip stantları ve sergileri gezdiler.

REKLAM ALANI