DOLAR 32,5279
EURO 34,9106
ALTIN 2441,125
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ŞİRİNDERE İMAR PLANI

ŞİRİNDERE İMAR PLANI
REKLAM ALANI
08.07.2022
818
A+
A-

Merhaba,

Hepimizin bildiği gibi, muhtarımızla birlikte,  yıllardır Şirindere konusundaki gelişmeleri sizlerle paylaşıyor, sorunun çözümü için her türlü girişimi yapıyoruz.

Son gelinen noktadaki durumu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Aslında henüz net bir durum olmamakla birlikte etrafta dolaşan bazı söylentiler nedeniyle de bu bilgilendirme şart oldu.

Geçen yıl iptal edilen imar planından sonra belediye mahkemenin gerekçeli kararını beklemiş ve bu gerekçeleri giderecek yeni bir imar planı hazırlamaya başlamıştır. İmar planı hazırlama işini ve sonraki tüm süreçleri de kendi şirketleri aracılığıyla yapma kararı almıştır.

Bu doğrultuda en önemli eksiklik olan Jeolojik Etüt Raporu yenilenmiş ve bakanlıkça da onaylanmıştır. Bu rapora göre bazı yerlerde önlem alınmak kaydıyla yapılaşmaya engel olmadığı belirlenmiştir.

Belediye tarafından yapılaşma yoğunluğu azaltılıp yeşil alan artırılarak ve itirazlara konu olan konular çözülerek yeni imar planı hazırlanmıştır. Bu imar planı belediye meclisine girecek, komisyondan geçecek ve askıya çıkacaktır. Bu aşamada planın taslak halini görmüş olsak bile planın detayları askıya çıktıktan sonra öğrenilecektir.

Bu süreci beklerken Çamlık Sitesinden bazı komşularımızın, dernek yönetiminden ve muhtarlıktan hazırlanan plana onay verildiği yönünde duyumlar aldık. Hatta daha da ileri giderek ve çirkin iftiralar atılarak bölgede arsa sahibi olduğumuz, kendimize menfaat sağlayacağı için plana onay verdiğimiz duyumları da aldık. Bu nedenle bu açıklamayı yapıyoruz.

Çiğdemim Derneği ve muhtarlık olarak duruşumuz en başından beri aynıdır ve değişmemiştir. Bahsedilen bir arsamız tabii ki yoktur ve bizim onaylama yetkimiz de yoktur. Bu iftirayı atanlar aklımızla alay etmeyi bıraksınlar ve varsa bildiklerini açıklasınlar.

Gelelim imar planıyla ilgili ilk görüşlerimize.

Öncelikle şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Hepimiz alanın yeşil alan olarak düzenlenmesini isteriz ama böyle bir dünya yok. Bölgede hak sahibi olan 200’ün üzerinde komşumuz var ve bakanlıktan belediyeye yetki devredilirken “hak sahiplerinin alanda kalması” şartı konulmuş. Yani hak sahiplerini oradan başka yere gönderme şansı yok.

Bu durumda belediye yeni imar planında kat sayılarını ve bina yoğunluğunu azaltıp sadece hak sahiplerinin ve masrafların çıkacağı şekilde 300-350 konutluk bir plan yaptığını söylüyor. ( iptal edilen planda bu sayı 1200 konut civarındaydı). Ancak plan askıya çıkarıldığında detaylarını netleştirip, mimarlar ve şehir plancıları odasından da görüş aldıktan sonra sizlerle de paylaşıp birlikte nasıl hareket edelim konusunda bir toplantı yapacağız.

Dernek ve muhtarlık olarak nihai kararımızı bundan sonra vereceğiz. Her zaman ve her konuda yaptığımız gibi birlikte karar vereceğiz.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor bu vesileyle kurban bayramınızı da kutluyoruz.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu ve Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı

REKLAM ALANI