DOLAR 32,3683
EURO 34,9574
ALTIN 2325,571
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

DOĞU KARADENİZ-BATUM GEZİSİ

DOĞU KARADENİZ-BATUM GEZİSİ
REKLAM ALANI
01.09.2022
1.038
A+
A-

UÇAK İLE DOĞU KARADENİZ GEZİSİ

Anadolujet ile Trabzon’a gidiş ve dönüşlü.

22-27 EYLÜL 2022. 5 GECE, 6 GÜN

Y A R I M  P A N S İ Y O N

Karadeniz Turu | Karadeniz Turları %45 İndirimAnkara, Trabzon, Maçka, Altındere Milli Parkı, Sümela, Hamsiköy, Torul, Gümüşhane, Giresun, Kümbet Yaylası, Trabzon, Rize, Ayder, Palovit Şelalesi, Zilkale, Huser Yaylası, Acara/Batum, Borçka, Karagöl, Artvin, Deriner Barajı, Fındıklı Çağlayan Köyü, Uzungöl, Sürmene, Trabzon, Ankara.

1.GÜN(22 EYLÜL 2022 PERŞEMBE):            ANKARA-TRABZON-MAÇKAR-GÜMÜŞHANE

Sabah saat: 05.30’da Derneğimiz önünde buluşup transfer aracımızla hareket ediyoruz. Esenboğa Havaalanı İçhatlar Gidiş Terminali’ne gidip Bilet, Check-in ve bagaj teslimi sonrası Anadolujet’in TK 7060 sefer sayılı uçağına binip saat: 08.00’de Trabzon için havalanıyoruz. Trabzon Havaalanı’nda bizi bekleyen tur aracımıza binerek bir restoranda kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Maçka üzerinden yolumuza devam edip Altındere Milli Parkı’na gidiyoruz. Yerel araçlara binerek, kalan kısa mesafeli yolu yürüyerek muhteşem manzaraya sahip Sümela Manastırı’na gidiyoruz. Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte bulunan, M.S. 375-395 yılları arasında yapıldığı düşünülen Karadağ’ın Bakiresi anlamına gelen Panagia/Meryem Ana/Sümela/Teodosius Manastırı’nda, rehber eşliğinde bu gizemli manastırın; ana kaya kilisesi, şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ve kutsal ayazma bölümlerini görüp gezerek fotoğraf çektikten sonra aynı şekilde yürüyüp yerel araçlara binerek Millipark girişine geliyoruz. Dinlenme ve serbest alış veriş molası sonrası hareket edip Maçka üzerinden yolumuza devam edip Hamsiköy’e gidiyoruz. Gezimizi Hamsiköy’e özgü sütlaç ile taçlandırdıktan sonra hareket edip Zigana üzerinden yolumuza devam edip Gümüşhane’ye gidiyoruz. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne girmeye aday, 1550 m yükseklikteki, sarkıt ve dikitlerine hayran kalacağınız Karaca Mağarası’nı görüp gezdikten sonra Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde bulunan Cam Terası görüp Harşit Vadisi boyunca yol alıp Karadeniz’in ormanlarına, coğrafi yapısına ve kendine özgü yerleşim birimlerine tanıklık ederken bolca fotoğraf çekme şansına sahip olacağız. Yolculuk sonrasında Gümüşhane’ye/Otelimize gidip odalarımıza yerleşiyoruz. Dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Gümüşhane’de geçiriyoruz.

2.GÜN(23 EYLÜL 2022 CUMA):    GÜMÜŞHANE-KÜRTÜN-TİREBOLU-GİRESUN-KÜMBET

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası eşyalarımızı toplayıp otelimizden ve Gümüşhane’den ayrılıyoruz. Kürtün Barajı manzarası eşliğinde Tirebolu üzerinden yolculuğumuza devam edip Giresun’a doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek keyifli yolculuğumuz sonrasında Giresun’a gidip şehir ve kale gezisi kapsamında; Kale’nin en yüksek noktasında bulunan Topal Osman’ın mezarını ziyaret ederken karşılaştığımız manzara yine çok etkileyici olacak, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağız. Öğle yemeğini program akışına göre Kale’de ya da Giresun içinde alıp yönümüzü Kuzalan Şelalesi’ne çeviriyoruz. Yolumuz üzerinde şelalenin dere ile kavuştuğu noktada kısa bir fotoğraf molası verdikten sonra dere boyunca  ilerleyerek Mavi Göl’ü görüyoruz. Halk arasında Sodalı Göl olarak da anılan Mavi Göl, büyüklü küçüklü 3 adet gölden oluşmaktadır. Herkesi büyüleyen suyun turkuaz rengi sizi de büyüleyeceğini düşünüyoruz. Rehberimizin Çiğdemim diye seslenmesiyle birlikte buradan ayrılıp XIX.yy sonlarında tamamen insan gücüyle bir kayanın oyulması sonucu yapılan Halil Rıfat Paşa tünelini geçerek Giresun’un Dereli İlçesine bağlı 1640 m yükseklikte bulunan Kümbet Yaylası’na gidiyoruz. Otelimize ulaştığımızda coğrafyanın eşsiz atmosferine denk gelebileceğimiz harika bir sis denizi manzarası bizleri bekliyor olacak. Gördüklerinize inanamayacaksınız ama hepsi gerçek… Odalarımıza yerleşip dinlenme sonrası akşam yemeğimizi küçük bir patikadan yürüyerek geçeceğimiz bölge mimarisine uygun ahşap yapım otelimizde afiyetle yiyoruz. Manzaranın etkisinden çıkamayıp yemek salonuna gitmeyi unutmayın! Daha çok gezeceğiz ve enerjiye ihtiyacımız olacak. Geceyi Kümbet Yaylası’nda geçiriyoruz.

3.GÜN(24 EYLÜL 2022 CUMARTESİ):                KÜMBET-GİRESUN-TRABZON-AYDER

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası eşyalarımızı toplayıp otelimizden ve Kümbet’ten ayrılıyoruz. Giresun-Esipiye-Tirebolu-Görele-Vakfıkebir üzerinden yolumuza devam edip Trabzon’a gidiyoruz. 4000 yıl öncesinde kurulmuş Trapezus/Trabzon’daki gezimize;    Kommenos Krallığı/Uygarlığı en önemli eserlerinden biri sayılan, 13. Yy.’da inşa edilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında, 1572 tarihinde Camii’ye dönüştürülen Ayasofya Müzesine geliyoruz. Kutsal bilgelik anlamına gelen Hagia Sophia/Ayasofya Kilisesi/Müzesini/Camii’sini rehber eşliğinde görüp geziyoruz. Gezi sonrası sadece Trabzon’da yapılabilen Kazaziye gümüş işleme işçiliğinin tanıtılması ve isteğe bağlı gümüş alış veriş molası verdikten sonra  Kent Tarihi Müzesini geziyoruz. Gezi sonrası aracımıza binerek Soğuksu Mevki’nde bulunan Atatürk Köşküne gidiyoruz.   Ulu Önderimiz Atatürk’ün bütün mal varlığını Türk Milletine armağan ettiği, vasiyetinin bir bölümünü yazdığı Köşk gezisi ve fotoğraf çekimi sonrası hareket edip bir restoranda isteğe bağlı olarak öğle yemeğimizi afiyetle yedikten sonra hareket edip Rize’ye doğru yola çıkıyoruz. Rize’ye gidip Botanik parkı gezisi sonrası hareket edip Pazar-Çamlıhemşin üzerinden yolumuza devam edip Kaçkar Dağları’nın en güzel yaylalarından biri olan ve yeryüzünün cenneti olarak tanımlanan edilen Arde/Ayder Yaylası’na doğru yol alıyoruz. Bölgenin en güzel taş kemer köprülerinden biri olan Timisvat Taş Kemer Köprü’yü gördükten sonra Çamlıhemşin merkezde yöresel ürünler(peynir, tereyağı vs.) içinde  alışveriş olanağımız olacak. Ülkemizin en önemli doğal değerleri arasında yer alan Fırtına Vadisi’nde bulunan muhteşem güzellikteki orman dokusunu doyasıya seyrederek yeşilin ve doğanın insana huzur veren manzarası eşliğinde geçecek yolculuk sonrası Ayder’e/Otelimize gidip odalarımıza yerleşerek bir süre dinleniyoruz. Dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Yemek sonrası yöre folklorunun en güzel örneklerinden olan tulum ve horon gösterileri ile keyifli dakikalar geçirecek, sizlerin de katılımlarıyla  ritme ayak uydurarak  yöre insanının sıcakkanlılığına tanık olacaksınız… Geceyi Ayder’de geçiriyoruz.

4.GÜN(25 EYLÜL 2022 PAZAR):                AYDER-KALEGON-PALOVİT-HUSER-AYDER

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası Kalegon Mevkii’ne çıkıp Gelintülü Şelalesi’ni görüp gezdikten sonra 1 saat süreli serbest zaman veriyoruz. Ayder Köprüsü’nde toplandıktan sonra aracımıza binerek Laz müzikleri eşliğinde Fırtına ormanlarından geçerek Hala Köprüsü’nde duruyoruz. 1600 li yılların sonunda yapılan Ata yadigari, tarihi kemerli köprüyü görüp gezip fotoğraf çektikten sonra hareket edip Çamlıhemşin üzerinden yolumuza devam edip Şenyuva Köprüsü’ne gidiyoruz. Tarihi Kemerli Köprü’yü görüp gezdikten sonra              “ Sevdaluk “ dizisinin bazı bölümlerinin çekildiği Çinçuva Kafe’de mola veriyoruz. Mola sonrası yerel araçlarımıza binerek hareket edip Fırtına Vadisi boyunca yol alıp yeşilin bin bir tonu içinde bulunmanın keyfiyle Palovit Şelalesi’ne gidiyoruz. Doğal orman dokusu içinde, Palovit Vadisi’nde bulunan muhteşem güzellikteki şelaleyi görüp fotoğraf çektikten  sonra Çat Yolu üzerinde bulunan Şimşir Ormanı alanına gidiyoruz. Yaşlı ve hastalıklı Şimşir Ağaçlarını görüp fotoğraf çektikten sonra hareket edip Zilkale’ye gidiyoruz. Rum-Pontuslular zamanında sarp bir kaya üzerine inşaa edilmiş, yol kontrol noktası, konaklama yeri ve ileri karakol gibi misyonlar üstlenen tarihi Zilkale’yi görüp gezdikten sonra yolumuza devam edip Çamlıhemşin’e gelerek Serbest zaman molası veriyoruz. Mola sırasında dileyen katılımcılarımız Zipline etkinliğine katılabilirler. Mola sonrası Fırtına Deresi kenarında isteğe bağlı olarak yöresel menü eşliğinde afiyetle yiyebilirler. Yemek sonrası hareket edip Ayder’e gidiyoruz. Köprü’de yerel araçlara binerek 2320 metre yükseklikte, sıralı Kaçkar Dağları’nın eşsiz manzaralarını görebileceğimiz, aynı zamanda ayaklarınızın altında Avusor ve Kavron Vadilerini fotoğraflayabileceğimiz Huser Yaylası’na gidiyoruz. Bu bölgede gün batımını en iyi görebileceğimiz yer olan Huser Yaylası’nda geçirdiğimiz zamanın sonrası hareket edip Ayder’e/Otelimize gidiyoruz. Bir süre dinlendikten sonra akşam yemeğimizi afiyetle yiyoruz. İsteğe bağlı olarak yemek sonrası Kalegon Mevkii’ne çıkıp gecenin sessizliğinde gezintiye çıkıyoruz. Geceyi Ayder’de geçiriyoruz.

5.GÜN(26 EYLÜL 2022 PAZARTESİ): AYDER-SARRP-ACARA/BATUM-BORÇKA-ARTVİN

Grubumuzun onayını alıp çok erken kalkarak kısa ve hızlı bir kahvaltı sonrası çipli yeni tip TC KİMLİK KARTLARI’ımızı yanımıza alarak hareket ediyoruz.  Çamlıhemşin-Ardeşen-Fındıklı-Arhavi-Hopa üzerinden yolumuza devam edip Sarp’a gidiyoruz. T.C. Kimlik numarası yazılı yeni nesil KİMLİK KARTI ile ülkemizden çıkış yapıp yaya olarak Acara’ya giriş yapıyoruz. Zengin Gürcü kültürü ve doğası ile tanışıp Merhaba demeye hazırız artık. Andrew Heykeli önünde durup grup anısı fotoğraf çektikten sonra yolumuza devam edip Hz. İsa’nın 12 Havarisi/Yardımcısından biri  olan Saint/Aziz Mathias’ın anıt mezarının bulunduğu, Roma dönemine ait ve Osmanlı döneminde de kullanılan  Gonio/Apsaros Kalesini görüp fotoğraf çektikten sonra Batum’a doğru yolculuğumuz devam ediyor.  Ülkemizde, Bayburt’tan doğup keskin kavisler yapıp deli dolu akarak Batum yakınlarında geniş bir delta oluşturarak denize dökülen Çoruh Nehri’ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsünü gördükten sonra 14 Km yol alıp Acara Özerk bölgesinin başkenti Batum/Batumi’ye gidiyoruz. Panoromik Batum turu sonrası Ünlü Argonat Efsanesine konu olmuş Altın Post Heykelini görüp gezdikten sonra  Meryemana Katedral’ini ziyaret ediyoruz. Acara Etnoğrafya/Sanat müzesi gezisi sonrası isteğe bağlı olarak Gürcü mutfağına özgü lezzetler ve Gürcü şarapları eşliğinde,  Türk damak tadına uygun bir menü ile öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Yemek sonrası açık olması halinde Batum’un kuzey doğrusunda/Chakvi bölgesinde yer alan ve 19 yy’da Rus  Botanikçi Krasnow tarafından kurulan, üçbinin üzerinde bitki çeşitliliği ile dünyanın en büyük ikinci botanik bahçesi konumunda olan Batumski/Botaniçiski Sad-Batum Botanik Bahçesi’ni geziyoruz. Gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Batum şehir merkezinde;  Türk Mahallesi ve Osmanlı yapısı Orta Camii ziyareti sonrası Drama/Opera Binasını dıştan görüp geziyoruz. Kısa süreli alış veriş molası sonrası Avrupa Meydanı, Medea Heykeli, Ay Saati, Piazza Meydanı gezileri sonrası Batum’dan ayrılıp hareket ediyoruz. Acara’dan çıkış yaptıktan sonra isteğe bağlı Free Shop’ta isteğe bağlı alış veriş yapıyoruz. Ülkemize giriş işlemleri sonrası yola çıkıp kısa aynı yol üzerinden yolumuza devam edip Hopa ayrımından sola dönerek Borçka’ya gidiyoruz. Yerel araçlarımıza binerek orman sigortalı yollardan geçerek 45 dakika süreli yolculuk sonrası Karagöl’e gidiyoruz. 1430 metre yükseklikte bulunan, son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve sosyal medya dünyasında kalp şekli ile ilgi ve beğeni gören Borçka Karagöl doğallığını korumayı başarmış. Gölde manzaranın ve doğanın keyfini çıkarırken fotoğraf karelerimiz ardı ardına bu görsel şölenle coşacak.  Turumuzda ayrıldığınız her noktada “buradan ayrılmak zordu” dediğiniz anlar olacak ama buradan ayrılmak gerçekten zor olacak. Yapılan etkinlikler sonrası hareket edip aynı yollardan geçerek Borçka’ya gelip araç değiştirerek Livane/ArtovaniArtvin’e/Otelimize gidip odalarımıza yerleşiyoruz. Dinlenme sonrası akşam yemeğimizi otelimizde yiyoruz. Geceyi Artvin’de geçiriyoruz.

6.GÜN(27 EYLÜL 2022 SALI):           ARTVİN-HOPA-ÇAĞLAYAN-UZUNGÖL-TRABZON

Erken kalkıp güzel bir kahvaltı yaparak güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası otelimizden ve Artvin’den ayrılıp Deriner Barajı Seyir Terası’na gidiyoruz. Bir mühendislik harikası olan heybetli görünümü ilse sizleri büyülüyecek olan Baraj Gölü ve gövdesi seyir ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Borçka-Hopa-Arhavi üzerinden yolumuza devam edip Fındıklı Çağlayan Köyü’ne gidiyoruz. Çağlayan Köyündeki 18.yy da yapılan tarihi Konaklar arasında yapacağımız gezinti ve fotoğraf çekimleri sonrası Zeki Amca’nın Tahta Kaşık Atölyesinde çay molası veriyoruz. İsteğe bağlı olarak alış veriş yaptıktan sonra hareket edip Rize girişinde yer alan Rize Bezi/Feretiko atölyesine uğrayıp isteğe bağlı alış veriş yapıyoruz. Mola sonrası hareket edip Of-Çaykara üzerinden yolumuza devam edip toplamda 52 Km yol aldıktan sonra Uzungöl’e gidiyoruz. Uzungöl’ün dinlendirici doğası eşliğinde göl çevresinde gezinti yaparak fotoğraf çekiyoruz.  İnan Tesisleri içerisinde yer alan Ağaç Müzesi’ni görüp gezdikten sonra hareket edip yol üzerinde kiremitli bir çatı ile kapatılmış, bölgedeki tek örnek olan Hapsiyaş Köprüsü’nde fotoğraf molası verdikten sonra yol üzerinde  bir Çay Fabrikasında çayın işlenişinin tanıtımı ve alışveriş için mola veriyoruz. İkram edilen taze organik çayımızı içerken kendinizi  “program sanki dün başladı ne çabuk bitti” diye sohbet ederken bulabilirsiniz. Mola sonrası hareket edip Sürmene’ye gidiyoruz. Yöreye özgü el yapımı ile imal edilen Sürmene Bıçakları tanıtımı ve isteğe bağlı alış veriş sonrası hareket edip Trabzon’a gidiyoruz. Bir restoranda isteğe bağlı olarak akşam yemeğimizi afiyetle yedikten sonra uçuş saatimize kadar serbest zaman geçiriyoruz. Saat 20.30’da hareket edip kısa süreli yolculuk sonrası Trabzon Havaalanı İçhatlar Terminali’ne gidiyoruz.  Bilet, check-in işlemleri ve bagaj teslimi sonrası Anadolujet’in  TK 7069 sayılı uçuşu ile saat: 23.05’te Ankara için havalanıyoruz. Yaklaşık 1 saat, 20 dakika süreli uçuş sonrası saat: 00.25’te Esenboğa Havaalanı’na iniyoruz. Bagaj alımı sonrası bizi bekleyen transfer aracımıza binip Çiğdemim Derneği önüne gelerek etkinliğimizi bitiriyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:  6.550 TL.  Üyelere 6.500 TL. peşin ve nakit.

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER:  Havalimanı transferleri, Ankara-Trabzon, Trabzon-Ankara gidiş dönüş Anadolujet ekonomi sınıfı uçak bileti, katılımcı sayısına göre belirlenmiş özel tur aracı, kahvaltı(6), akşam yemeği(5), otellerde konaklama(5), Huser Yaylası, Zilkale-Palovit Şelalesi gezisi, tam gün Batum gezisi, Borçka Karagöl gezisi, Sütlaç ikramı, programda belirtilen tüm turlar, Ayder’de tulum eşliğinde eğlence, TÜRSAB seyahat sigortası, tüm çevre gezileri, kokartlı rehberlik hizmetleri ve acenta eşliği gezi ücretine dahil edilmiştir.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Müze ve Ören yeri giriş ücretleri, tüm öğle yemekleri, akşam yemeklerinde su ve verilen içecek dışında kalan içecek ücretleri, Yurt dışı çıkış harcı: 150.00 TL, kişisel harcamalar ve 6.gün akşam yemeği gezi ücretine dahil edilmemiştir.

PLANLANAN KONAKLAMA TESİSLERİ:

Gümüşhane Ramada Otel/1 gece,  Birun Kümbet Dağ Evi/1 gece, Ayder’de Haşimoğlu veya Kaçkar Otel/2 gece, Artvin Grand Otel/1 gece şeklinde konaklama yapılacaktır.

ACARA/BATUM İÇİN ÖNEMLİ HATIRLATMA:

Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C vatandaşları Gürcistan’a T.C kimlik numaralı ve çipli yeni nesil KİMLİK KARTLARI ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile  geçiş yapılması mümkün değildir. Ailesi ile birlikte(anne ve babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı katılımcılarımızın Gürcistan’a geçişleri için yanında olmayan anne veya babanın noterden onaylı muvafakatname alması gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar dahil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur. Tura çıkmadan evvel lütfen nüfus idaresine başvurarak çocuklarınızın nüfus cüzdanlarını fotoğraflı hale getiriniz. Kimlik Kartları’nızın yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.

REKLAM ALANI