DOLAR 32,5394
EURO 34,9008
ALTIN 2426,963
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

KALECİK GEZİSİ

KALECİK BAĞBOZUMU ve ŞARAP TADIMI GEZİSİ

10 EYLÜL 2022 CUMARTESİ

Artık mevsim sonbahar ve üzümler için bağ bozumu zamanı. Kalecik karasıyla ünlü ilçemiz Kalecik bu üzüm türünün aromatik olarak en lezzetleri üzümleri sunabilen topraklara sahiptir. Etkinliğimiz bağ bozumu ve şarap tadım etkinliği olmasına rağmen kültürel anlamda da gezi alanlarına yer vereceğiz. Şükrü Ağa Konağı, Kalecik Kalesi, Kalecik’in arka yüzü olan sokaklar, Kalvi Şarap Tesisleri, öğle yemeği, Şarap tadımı ve isteğe bağlı alış veriş, Kızılırmak Köprüsü üzerindeki Düvelioğlu Köprüsü, bağ bozumu, İlçe Merkezi’nde isteğe bağlı serbest alış veriş molası etkinliğimizin gezi alanlarını oluşturacaktır. Şehirden uzaklaşarak farklı bir geziye katılmak, Kalecik’i yakından tanımak için sizleri bu gezimize bekliyoruz. 

10 EYLÜL 2022 CUMARTESİ:Saat: 08.00’de Çiğdemim Derneği önünde buluşup hareket ediyoruz. Araç içinde kahvaltılık sandviç ve meyve suyu ikramıyla yolumuza devam edip toplamda 75 Km yol aldıktan sonra Kalecik’e gidiyoruz. Atatürk’ün; 25 Ağustos 1925 tarihlerinde Kastamonu ziyareti sırasında dinlenmek ve kahve içmek için misafir edildiği Şükrü Ağa Konağını dışarıdan görüp fotoğraf çektikten sonra Kalecik içinden yolumuza devam edip Kalecik Kalesi’ne gidiyoruz. Şu anda arkeolojik kazı nedeniyle kapalı olan Kale’yi grubumuz için açılmasını sağlayıp yapacağımız Kale gezisi sonrası yüzümüzü Kalecik’in kale arakasındaki arka mahallesine çeviriyoruz. Tabakhane Camii, eski evler ve sokaklarda yürüyerek İlçe merkezine geliyoruz. Adalet Sarayı’nı dışarıdan gördükten sonra kısa süreli dinlenme ve çay molası sonrası hareket edip hareket edip Kalvi Şarapçılık Tesislerine gidiyoruz. Tesis yetkililerinden üzümün şaraba dönüşüm öyküsünü tesisleri gezerek dinledikten sonra gezi ücreti kapsamında öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Yemek sonrası 4 ayrı şarap ile şarap tadımı yaptıktan sonra tesisin ürettiği şaraplardan isteğe bağlı olarak şarap alış verişi yapıyoruz. Yapılan etkinlikler sonrası hareket edip Kızılırmak üzerindeki 7 gözlü tarihi Develioğlu Köprüsünü görüp fotoğraf çektikten sonra farklı bir yoldan yolumuza devam edip Bağ Bozumu için bir bağa gidiyoruz. Satın alacağımız miktara göre poşet ve makas alarak asmalar ve ürünlere zarar vermeden toplayıp tartı işlemleri sonrası ücretini ödeyerek aracımıza biniyoruz. Kalecik İlçe Merkezi’ne gelip isteğe bağlı alış veriş yaptıktan sonra saat: 17.30’da  Ankara için hareket ediyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:  475 TL. Üyelere 460 TL peşin.

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER:  Katılımcı sayısına göre belirlenmiş ulaşım aracı, araç içinde kahvaltılık ve sandviç ikramı, güveç ana menüsü ile öğle yemeği, 4 ayrı şarap ile şarap tadımı, bağ bozumu, tüm çevre gezileri, kokartlı rehberlik hizmetleri ve acenta eşliği gezi ücretine dahil edilmiştir.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Müze ve Ören yeri giriş ücretleri, öğle yemeğinde verilen içecekler dışında kalan içecek ücretleri, kişisel harcamalar ve akşam yemeği gezi ücretine dahil edilmemiştir.

REKLAM ALANI