DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

KARAPINAR-MEKE GÖLÜ-KONYA EREĞLİ GEZİSİ

KARAPINAR-MEKE GÖLÜ-KONYA EREĞLİ

İVRİZ KÖYÜ GEZİSİ

09 EKİM 2022 PAZAR

Ankara, Kulu, Eskil, Karapınar, Sarı Selim Kervansarayı, Hürrem Sultan Hamamı, Meke Gölü, Acıgöl, Ereğli, Rüstem Paşa Kervansarayı, Ulu Camii, Atatürk Kültür Parkı, Halkapınar, İvriz Köyü, İvriz Kaya Anıtı, Ereğli, Aksaray, Ankara.

09 EKİM 2022 PAZAR:                      ANKARA-KARAPINAR-EREĞLİ-İVRİZ-ANKARA

İvriz Kaya Anıtı KabartmalarıMeke Gölü, kuraklıktan tuzlaştı - Son Dakika MilliyetSabah saat: 06.00’da Derneğimiz önünde buluşup hareket ediyoruz. Araç içinde kahvaltılık sandviç, meyve suyu ve çay-kahve ikramıyla yolumuza devam edip vereceğimiz mola sonrası Eskil üzerinden yolumuza devam edip toplamda 300 Km yol ve 3.5 saat süreli yolculuk sonrası Konya Karapınar’a gidiyoruz. Yavuz Sultan Selim zamanında yapılan Kervansaray ve Hürrem Hamamı gezileri sonrası hareket edip ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alan bir Krater/Dip Beslenme gölü olan ve çift patlama sonucu oluşmuş, İlçe’ye 8 Km uzaklıkta bulunan Meke Gölü/Meke Maar’ı görüp fotoğraf çektikten sonra hareket edip Acıgöl’e gidiyoruz. Göl çevresinde yapacağımız kısa süreli gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip toplamda 52 Km yol aldıktan sonra Ereğli’ye gidiyoruz. Etli ekmek menüsü ile öğle yemeğimizi afiyetle yiyoruz. Semaverde çay ikramı sonrası hareket edip Rüstem Paşa Kervansaray’ı gezisi sonrası muhteşem güzellikte, İslam Camii mimarisinin özelliklerini yansıtan, düz çatılı olarak inşaa edilen Ulu Camii’yi görüp geziyoruz. Ereğli Müzesi gezisi sonrası Atatürk Kültür Parkı’na gidiyoruz. Çay-kahve molası sonrası Park içinde yapacağımız gezi ve fotoğraf çekimleri sonrası hareket edip Halkapınar üzerinden yolumuza devam edip kısa süreli yolculuk sonrası İvriz Köyü’ne gidiyoruz. Geç Hitit Dönemi’ne ait, M.Ö. 1180 ile 700 yılları arasında doğal kaya üzerine kabartma tekniği ile yapılmış muhteşem bir eser olan Fırtına Tanrısı Tarhundas ile bölgenin Kralı olan Varpalas’ı sunum sırasında gösteren İvriz Kaya Anıtı görüp fotoğraf çekiyor ve Ankara için hareket ediyoruz. Toplamda 355 Km ve 4.5 saat süreli yolculuk sonrası saat: 22.30 civarında Derneğimiz önüne gelip etkinliğimizi bitiriyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:  510 TL Üyelere 500 TL.

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER:  Katılımcı sayısına göre belirlenmiş ulaşım aracı, araç içinde kahvaltılık sandviç, meyve suyu, çay-kahve ikramı, öğle yemeği, tüm çevre gezileri,rehberlik hizmetleri gezi ücretine dahil edilmiştir.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Müze ve Ören yeri giriş ücretleri, öğle yemeğinde su ve verilen içecekler dışında kalan içecek ücretleri, kişisel harcamalar ve akşam yemeği gezi ücretine dahil edilmemiştir.

 EREĞLİ ÖĞLE YEMEĞİ MENÜSÜ:

Çorba, salata, 1.5 porsiyon etli ekmek, ayran veya kola-fanta, su, baklava ve çay servisi.

REKLAM ALANI