DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

MAHALLEDE SÖYLEŞİYORUZ

ÇİĞDEMİM DERNEĞİ MAHALLEDE SÖYLEŞİYORUZ ETKİNLİĞİNDE ANKARA’NIN ENDEMİK BİTKİLERİ KONUŞULDU

Çiğdemim Mahallede Söyleşiyor etkinlikleri kapsamında Dr.Necati Yalçın’ın katılımıyla Ankara’nın Endemik Bitkilerini konuşuldu. Çok sayıda katılımcının yer aldığı etkinlikte Necati Yalçın; son çıkan iki kitabı olan Sevdiğim Ankara ve Keyifli Öğretmenlik-2 kitaplarını da imzaladı.

Bir Ankara sevdalısı olan Necati Yalçın hazırladığı sunumla katılımcıları adeta büyüledi. Sadece bitkiler değil Ankara’nın tüm değerlerine değinen sunuma katılan diğer konuklar da renk kattılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Aslan Ankara’nın 5 beyazı konusunda katılımcıları bilgilendirdi ve getirdiği hediyeleri katılımcılara dağıttı. Seyfettin Aslan, Ankara gibi özgür (Beyaz Güvercin), Ankara gibi inatçı (Ankara Keçisi), Ankara gibi özel (Ankara kedisi), Ankara gibi güzel (Ankara tavşanı) ve Ankara gibi çalışkan ( beyaz bal yapan Ankara arısı) sloganları ile bu 5 beyazı markalaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Polatlı POTA ’dan Kadim Koç, Polatlı’da yaptıkları çalışmalardan bahsetti, Gölbaşı Sevgi Çiçeğinin isim babası Hulusi Gürpınar son kitabını derneğe hediye etti. Birçok çiçeğin keşfedilmesinde önemli yeri olan Prof.Dr. Mecit Vural’da konuklar arasındaydı ve Ankara’nın tehlike altındaki türlerini anlattı. Haymana Belediye Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş’da Haymana Zarif Akyıldızı hakkında bilgi verdi. Ankara’daki 4 önemli anıtın ve son Kızılcagün anıtının heykeltraşı Aslan Başpınar’da konuklardan bir diğeriydi.

Ankara adıyla anılan 12 çiçek olduğunu anlatan Necati Yalçın maalesef Ankara’nın Dünya Kültürel Mirasında hiç alanı olmadığını söyledi. Gordion’un adaylığının bir an önce kabul edilmesi temennilerini de bildiren Yalçın, Türkiye’nin endemik bitki zenginliğinin Katar’ın petrolünden değerli olduğunun da altını çizdi.

Ankara’nın tüm değerleriyle ilgili farkındalık yaratılmasının gerektiğini söyleyen Yalçın bu konuda tüm kurum-kuruluş ve kişilerin birlikte çalışması gerektiğini söyleyerek Çiğdemim Derneğine böyle bir farkındalık etkinliğinden dolayı teşekkür etti.

Çiğdemim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fethi Aksoy’da tüm konuklara teşekkür ederken bu farkındalık çalışmalarına 1 Şubat’ta yapacakları Gordion’un Çobanları belgesel gösterimi ve söyleşisi ile devam edeceklerini söyledi ve tüm konukları bu etkinliğe de davet etti.

REKLAM ALANI