DOLAR 32,4001
EURO 34,8096
ALTIN 2435,179
BIST 9979,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ULUBEY KANYONU-KULA JEOPARK-SARDES GYMNASIUM-BİRGİ

16.06.2023
1.068
A+
A-

ULUBEY KANYONU-KULA JEOPARK-SARDES GYMNASIUM-BİRGİIŞIKLI GÖL–KULA–SALİHLİ–ÖDEMİŞ İÇ EGE GEZİSİ

 08 – 09 Temmuz 2023 – 1 Gece, 2 Gün – Tam Pansiyon

Hareket: 07 Temmuz 2023 Cuma gece 23:55

1.GÜN(08 Temmuz 2023 Cumartesi):  Sabah saatlerinde Işıklı Göl yakınlarında yer alan Gümüşsu kasabasına ulaşarak burada yöresel gözleme ve kahvaltı tabağından oluşan güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltımızın ardından Işıklı Göl’ e geliyoruz. Gölde, açan nilüferler arasında gün doğumu ile birlikte yöreye özgü 4 kişilik özel teknelerle keyifli bir tekne turu yapıyoruz. Gölün etkileyici manzaralarını fotoğraflıyoruz. Işıklı Gölünde gerçekleştireceğimiz tekne turunun ardından Rotamızı; 77 km uzunluğu ile Amerika da yer alan Grand Kanyondan sonra Dünyanın en uzun kanyonu olarak adlandırılan Uşak Ulubey Kanyonuna çeviriyoruz. Kanyon üzerine yapılan Cam Teras alanına ulaşarak burada vereceğimiz serbest zaman içerisinde bu müthiş doğal güzelliği fotoğraflayabilir, çay kahve içebilir bölge de küçük gezintiler yapabilirsiniz. Kanyon gezimizin ardından Kula yönünde yolumuza devam ederek Kula’ya ulaşıyoruz. Kula’da yöresel güveç menüsü ile öğle yemeğimizi alıp yemek sonrası Ülkemizin ilk ve tek jeopark’ı olma özelliği taşıyan ve Unesco Global Jeopark üyesi olan Kula Jeopark’a hareket ediyoruz. Jeopark’ta sönmüş lavların arasından yürüyerek tarihi Kula evleri ve Peri Bacalarını gözlemliyoruz. Keyifli jeopark gezimizin ardından Salihli yönünde yolumuza devam ederek Salihli merkezde yer alan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Termal kullanım alanlarına sahip otelimizde hamam sauna ve özel spa hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Yemek sonrası grubumuza özel müzikli eğlence de planlarımız arasında. 

2.GÜN(09 Temmuz 2023 Pazar):  Güne otelimizde güzel bir kahvaltı ile başlıyoruz. Kahvaltının ardından Lidyalıların tarihteki ilk parayı bulduğu yer, aynı zamanda Lidyalıların başkenti Sardes Gymnasium’a hareket ediyoruz. Bozdağ’ın eteklerindeki Sardes, stratejik konumu itibariyle MÖ 1200’lü yıllarda Lidya Krallığı’nın başkenti olmuş ve kazılar sonucu ortaya çıkan belli başlı yapılar ile dikkat çekiyor. Sinagog, Gymnasium ve tapınak, kazılar yapıldıktan sonraki en belirgin yapılar arasında. Rehberimiz eşliğinde Sardes Antik Kenti bölgesinde gerçekleştireceğimiz gezilerin ardından rotamızı Birgi yönüne çeviriyoruz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Birgi Köyü taş evleriyle ve adeta cennetten çıkma güzelliğe sahip doğasıyla tam bir gezi cenneti. Birgi sokaklarında taş evleri, konakları ve camileri gözlemliyor tarihte yolculuğa çıkıyoruz. 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesine alınan Birgi sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi. Birgi gezimizin ardından Ödemiş’e hareket ediyoruz. Ödemiş’te ilk durağımız öğle yemeği için restaurantımız olacak. Gecikmeli de olsa Yöresel Ödemiş Köfte içerikli menümüz ile öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Ödemiş sokaklarını fotoğraflıyor, Kent Müzesini geziyor ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın  ardından Ankara’ya dönüş yolculuğuna geçiyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:  3.000 TL (Double Oda Kişi Başı) Üyelere 2.980 TL.

500 TL Single Oda Konaklama Farkı

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER: Özel araçla ulaşım, Işıklı Gölü tekne turu, kahvaltı(2- ilk Gün restaurantta – 2. Gün otelde), öğle yemeği(2 – restaurantlarda yöresel), akşam yemeği (1 – otelde), otelde konaklama(1), Otelimiz Faustina Spa Center ( Türk Hamamları, Fitness Center, Termal Havuz, Sauna, Kar Çeşmesi Buhar Odası, Şok Duşlar )  Açık Havuz kullanımları, Ulubey Kanyonu Cam Teras giriş ücreti, TÜRSAB seyahat sigortası, Anka Tur acenta refakati, Mili Park giriş ücretleri, tüm çevre gezileri ve rehberlik hizmetleri.

GEZİ ÜCRETİNE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER: Müze ve ören yeri giriş ücretleri, otelimizde özel spa hizmetleri kullanımı ve kişisel harcamalar gezi ücretine dahil edilmemiştir.

www.cigdemim.org.tr    0312 2852047

REKLAM ALANI