DOLAR 32,4094
EURO 34,802
ALTIN 2435,309
BIST 9947,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ŞAHİNKAYA KANYONU-ERFELEK ŞELALELERİ GEZİSİ

ŞAHİNKAYA KANYONU- ERFELEK ŞELALELERİ

ŞAHİNKAYA KANYONU | Kültür Portalı DOĞA GEZİSİ

26 Ağustos 2023 Cumartesi

ERFELEK ŞELALELERİ | Mavi Ay Ajans - Sinop HaberGece saat 01:00 de mahallemizden hareketle başlayacak etkinliğimiz araç içi kek ve içecek ikramlarımızla birlikte Samsun yönünde yolumuza devam ederek sabah saatlerinde Vezirköprü’ye ulaşacağız. Vezirköprü de ilk durağımız 17. Yüzyıl yapımı Tarihi Taşhan Otel. Bu tarihi güzel konakta alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Kahvaltı sonrası Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkına hareket ediyoruz. 2015 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiş ülkemizin ikinci büyük su kanyonu unvanına sahip bu sarp kayalıklı kanyonda yapacağımız tekne turunda doyumsuz fotoğraflar çekebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 1500 metre uzunluktaki kanyonun yer yer 300 metreye varan yüksekliği Samsun’un en önemli turizm alanlarından olup doğa sporları için de ideal imkânlar sunmaktadır. Tekne turumuzun ardından aracımıza binerek Erfelek’e doğru hareket ediyoruz. Erfelek’e ulaşmamız ile birlikte ilk durak noktamız öğle yemeği için restaurantımız olacak. Erfelek Tarhanası, Yöresel Mantı, Salata, Turşu Kavurması, Erik Suyu ve Kadayıf ikramlarından oluşan güzel bir öğle yemeği menüsünü afiyetle yedikten sonra 1997 yılında Erfelek Barajı’nın yol yapım çalışmaları sırasında tesadüfen keşfedilmiş ve turizme kazandırılmış doğa harikası Tatlıca Takım Şelalelerine hareket ediyoruz. Sıralı 28 şelaleden oluşan takım şelalelerini hep birlikte gözlemliyor ve vadide yapılan yürüyüş platformunda güvenli bir şekilde yürüyerek şelaleleri ve vadiyi görüntüleyeceğiz. Dileyen konuklarımız vadi içerisinde yer alan küçük kafelerde çay ya da kahve içebilirler. Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri gezimizin ardından aracımıza binerek Ankara’ya hareket ediyoruz.

GEZİ ÜCRETİ:  1.450 TL Üyelere 1.425 TL.

GEZİ KAPSAMINDA VERİLECEK HİZMETLER: Özel araçla ulaşım, Araçta Kek ve içecek ikramları, Sabah Restaurantta Kahvaltı, Öğle yemeği (Erfelek Tarhanası, Yöresel Mantı, Salata, Turşu Kavurması, Erik Suyu ve Kadayıf), Şahinkaya Kanyonu Tekne Turu, Milli Park Giriş Ücretleri, Anka Tur Acenta Refakati, Tüm Çevre Gezileri ve Rehberlik Hizmetleri. Kişisel harcamalar gezi ücretine dahil edilmemiştir.

REKLAM ALANI