DOLAR 32,5987
EURO 34,8059
ALTIN 2503,761
BIST 9487,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ÇİĞDEMDE 4 MEVSİM ÇİÇEK FOTOĞRAF YARIŞMASI

ÇİĞDEMDE 4 MEVSİM ÇİÇEK FOTOĞRAF YARIŞMASI
REKLAM ALANI
10.06.2020
3.111
A+
A-

cigdemde 4 mevsim cicek fotograf yarismasi sartnamesi

Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği

“Çiğdemde Dört Mevsim Çiçek” Konulu

1.Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

KONU

Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği ve Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı; “Çiğdemde Dört Mevsim Çiçek” konulu bir fotoğraf yarışması düzenlemiştir.

AMAÇ

Fotoğraf yarışması, doğayla iç içe olan mahallemizde yetişen çiçeklerin araştırılması ve görsel hafızaya kaydedilmesi amacıyla düzenlenmiştir. Bu sayede çiçeklerin genç kuşaklar tarafından tanınması sağlanacak ve gençlerin doğaya olan ilgisi artacaktır. Bu fotoğraf yarışması sayesinde komşularımızın çevreye saygı duyması, doğaya özlemi gidermesi ve kentimizin bitki örtüsüne sahip çıkması amaçlanmaktadır.

YARIŞMAYA KATILACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri ve Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu (asıl üye) üyeleri dışında, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açıktır.

YARIŞMAYA KATILACAK FOTOĞRAFLARDA ARANACAK NİTELİKLER

  • Çekilecek çiçek fotoğrafları Çiğdem mahallesinin coğrafi sınırları içinde yetişiyor olmalıdır. Bu bölge içinde çekilmediği anlaşılan fotoğraflar yarışmadan elenecektir.
  • Yarışma Dijital (sayısal) kategoride ve Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olmak üzere tek bölümlüdür.
  • Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  • Yarışmacılar yarışmaya, 2 kategoride olmak üzere en çok 8 (sekiz) adet Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğrafla katılabilirler. Bu 8 fotoğrafın 4 tanesi 4 ayrı mevsimde çekilmiş fotoğraflardan oluşacak ve 4 mevsim kategorisinde değerlendirilecektir. Diğer 4 tanesi ayrı ayrı mevsimleri temsil edecek şekilde her mevsim için 1 fotoğraf olmak üzere toplamda 4’ü geçmeyecektir. Bir kategori için teslim edilmiş fotoğraf diğer kategoride değerlendirilemez.
  • Yarışmaya sunulacak fotoğraflar için herhangi bir teknik sınırlandırma yoktur. Çekilen objenin özelliği bozulmamak koşuluyla fotoğraf düzenleyici program kullanılabilir. Ancak dijital ortamda fotoğraf düzenleyici programlar kullanılarak görsel veya teknik kalitesi belirgin biçimde ana unsuru değiştirilen fotoğraflar, değerlendirme aşamasında elenecektir. Bu konuda jüri üyelerinin takdiri esastır.
  • Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlar hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
  • Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Fotoğrafın herhangi bir yarışmada sergileme almış, yarışma organizasyonları dışında sergilenmiş veya yayınlanmış olması ise yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmemektedir.
  • Kural ihlallerinde, Kural ihlali yapan katılımcının ödül ve/veya sergilemesi iptal edilir; ödül ve/veya sergileme yeri boş bırakılır; ödül, sergileme, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül ve/veya sergileme almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül ve/veya sergileme bedeli ödenmişse katılımcının iade etmesi gerekir.
  • Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya yetkilidir.

TELİF (KULLANIM) HAKLARI

A- Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin Hak ve Sorumlulukları:

  • Yarışma sonunda ödül, mansiyon ve sergileme alan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği’ne ait olacaktır.
  • Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği bu haklar çerçevesinde eseri, süresiz olarak, Türkiye içinde veya dışında, Türkçe veya diğer tüm dünya dillerinde, her türlü ortam ve her türlü materyal içeriğinde eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecek ve kullandırabilecektir (Fotoğraf ile kolaj vb grafik düzenlemeler yapılması durumunda ise, eser sahibinin ismi kullanılamamaktadır).
  • Düzenleme Kurulu; ödül ve sergileme almayan fotoğraflardan dilediği kadarını kullanma hakkına sahiptir.
  • Şartnamede belirtilen ödüllerin kullanım süresi 31.12.2021 tarihi ile sınırlandırılmıştır. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif (kullanım hakkı) vb herhangi bir talebi olamaz.
  • Ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar sergi amaçlı olarak derneğimiz tarafından basılı hale getirilecektir. Sergilemelerde bütünlük oluşturmak için ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği tarafından gerekli görülen büyüklükte laboratuvar baskıları alınabilecektir. Bu nedenle gerek duyduğu takdirde Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği ödül ve sergileme kazanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.

B- Eser Sahiplerinin Hak ve Sorumlulukları:

  • Ödül (derece, mansiyon, özel ödül) ve Sergileme alan eser sahipleri, işbu şartnamede belirtilen ödül tutarlarının aynı zamanda telif ücreti yerine geçtiğini; ödül ve sergileme alan eserler için verilen para ödüllerinden başka eserin kullanım ya da devrine ilişkin olarak her ne nam altında olursa olsun Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği’nden herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul eder.
  • Eser Sahibi, eserin kendi özgün eseri olduğunu, üçüncü şahısların bu eser üzerinde herhangi bir hakları bulunmadığını, eseri üzerindeki hakları daha önceden devretmediğini, üçüncü şahıslarca aksi bir talepte bulunulması halinde eser sahibinin kendisinin hukuken sorumlu olduğunu beyan, kabul ve garanti etmektedir.
  • Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği, fotoğrafların başka amaçlar için kullanılmasına, hiçbir koşul altında, izin vermez.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
  • Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.
  • Ödül ve sergileme alan ve satın alma uygulanan fotoğrafların özgün hali (jpeg veya raw), kısa kenarı en az 2400 piksel ve boyutu 5 Mb’den az olmayacak şekilde Eser Sahipleri tarafından Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin dernek@cigdemim.org.tr e-posta adresine elektronik yolla teslim edilecektir.
  • Yarışmada ödül ve sergileme alan ve satın alma uygulanan eserler Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği web sitesi http://www.cigdemim.org.tr ile sosyal medya (facebook, twitter, instagram) hesaplarında, aylık online dergide yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan eserler her yıl düzenlenmekte olan “Komşuluk Günü Panayırı’nda”
  • Katılımcılar; fotoğraflarını e-posta yoluyla yüklemekle yarışma koşullarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.

FOTOĞRAFLARIN İŞARETLENMESİ VE GÖNDERİLMESİ

  • Elden teslim, e-posta yoluyla ya da CD/DVD/Taşınabilir bellek gönderimi ile fotoğraf kabul edilmeyecektir.
  • Fotoğraf üzerinde tarih; katılımcıya ilişkin isim, logo vb işaretler bulunmamalıdır. Fotoğraflar, kenarında çerçeve ya da boşluk olmadan gönderilecektir.
  • Yarışmaya katılacak dijital (sayısal) fotoğraflar jpg/jpeg formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 7- 12 sıkıştırma ile kaydedilecektir. Yüklenecek fotoğraflar 2 Mb (Siyah-Beyaz fotoğraflarda 1 Mb)’den küçük olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir.
  • Her bir fotoğraf dosyasının ismi 31 karakteri geçmeyecektir.
  • Ülke Kodu (Türkiye > TR) ve bölüm/kategori kodu (Sayısal: Renkli veya Siyah-Beyaz (Dijital) > D) dışındaki tüm harfler küçük olmalıdır.
  • İsimlendirmede ç, ı, ğ, ö, ş, ü karakterleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir.
  • İsimlendirme:
  • Dosya adının ilk 2 karakterine ülke kodu yazılmalıdır (Türkiye için “TR”).
  • Sonra eser sahibinin ismi maksimum 5 karakter olacak şekilde yazılmalıdır (Örneğin “Ferit Uyar” isimli katılımcı için fuyar, feyar veya uyarf gibi)).
  • Sonraki karakter bölümün baş harfi olmalıdır (Dijital > D).
  • Fotoğrafın sıra numarası rakamla yazılmalı (1’den 4’e kadar) ve bundan sonra alt çizgi eklenmelidir ( _ ). Fotoğrafın adı toplam karakter sayısını geçmeyecek şekilde yazılmalıdır.
  • Fotoğrafın hangi kategoride ve hangi mevsimde çekildiği ayrıca teslim aşamasında belirtilecektir. Fotoğrafın çekildiği yer ve tarih belirtilecektir.

8- Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlardan Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği sorumlu olmayacaktır.

ÖDÜL ve SERGİLEMELER

ÇİĞDEMDE 4 MEVSİM ÇİÇEK KATEGORSİNDE

Birincilik        1 Gece Konaklamalı Gezi (Ulaşım Aracı Otobüs)

İkincilik          Günübirlik Gezi

Üçüncülük    2 kişilik Tiyatro Bileti

BAĞIMSIZ MEVSİMİNDE ÇİÇEK KATEGORİSİNDE

Her mevsimin birincisine 2 kişilik Tiyatro Bileti

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Fatih Fethi Aksoy                         Yönetim Kurulu Başkanı

Hasan Hüseyin Aslan                 Yönetim Kurulu Üyesi Ve Çiğdem Mahallesi Muhtarı

Müjdem Demet Yücelgen           Dernek YK üyesi

Tacettin Teymur                            Fotoğraf Sanatçısı

İbrahim Akalın                               Fotoğraf Sanatçısı

 Seçici kurul en az 3 Üye ile toplanır.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Başlama Tarihi              : 08.06.2020

Son Katılım Tarihi                         : 15.05.2021 Perşembe saat 23.00 (TSI)

Jüri Toplantı Tarihi                       : 16.05.2021

Sonuçların Duyurulması             : 20.05.2021

Ödül Töreni ve Sergileme Tarihi : Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği’nin 2021 yılında düzenleyeceği “Komşuluk Günü Panayırı’nda” yapılacaktır.

İLETİŞİM/YARIŞMA SEKRETERYASI

Yarışma Koordinatörü: Fatih Fethi Aksoy Yönetim Kurulu Başkanı

Genel Sekreter: Gönül Öner

Tel: 0312 285 20 47 90-530 660 95 83

ADRES BİLGİLERİ    :Çiğdem Mahallesi 1551. Cadde No: 14-A 06530-Çankaya-Ankara

e-posta                         : dernek@cigdemim.org.tr

Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği “Çiğdemde Dört Mevsim Çiçek” Konulu 1.Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

REKLAM ALANI