DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

ÇİĞDEMİM MAHALLE BOSTANI

ÇİĞDEMİM MAHALLE BOSTANI
REKLAM ALANI
20.11.2020
3.397
A+
A-

Çiğdemim Derneği olarak; Permankara grubunun katkı ve destekleriyle mahallemizde kendi doğal ürünlerimizi üretmek üzere yola çıktık. Bu amaçla Dernek binamızın yanındaki alanda 2012 yılında çalışmalara başladık.

Bu projedeki amacımız;         kırsalda yapılan organik – doğal ürün yetiştiriciliğinin kent merkezinde de yapılabileceğini göstermek, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulmasını sağlamak, doğal ürün yetiştiriciliği ile ilgili temel bilgileri paylaşmak, beceri kazandırmak, özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize ürün yetiştirme alışkanlıklarını kazandırmayı, bitki türlerini tanıtmayı sağlamaktır.

Tamamen doğal tohumların kullanıldığı bu çalışmada ilk yıl tohum ve fidelerinin çoğunu Güneşköy’den sağladık, ikinci yıl kendi yetiştirdiğimiz ürünlerden aldığımız tohumları da kullanmaya başladık. Ayrıca tohum takası yapan oluşumlardan da tohum sağladık. Doğal olmayan, hibrit tohum kullanmadık. Ayrıca hiçbir şekilde ilaç ve kimyasal gübre de kullanmıyoruz. İlaç ve kimyasal gübre kullanılmadan da doğal yöntemlerle tarım yapılabileceğini bostanımızda uygulamalı olarak herkese gösteriyoruz.

Gübre kullanmıyoruz, kendi yaptığımız kompost’u gübre olarak kullanıyoruz. Kompost yapımıyla ilgili olarak birçok kez atölye çalışması yaptık ve kendimiz kompost üretip kullanıyoruz böylece kimyasal madde kullanmıyoruz.

REKLAM ALANI