DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

MUHTARIMIZDAN ŞİRİNDERE BİLGİLENDİRMESİ-2

12.11.2020
4.931
A+
A-

MUHTARIMIZDAN AÇIKLAMA: ŞİRİNDERE’DE SON BİR AYIN GELİŞMELERİ

ŞİRİNDERE KONUSUNDA SON DÖRT GÜNDE YAŞANAN GELİŞMELER

9-12 Kasım 2020

Önceki bilgilendirme yazılanların devamıdır.

9 Kasım Pazartesi günü Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çok miktarda polis ve zabıta ile birlikte alanda çalışmaya başladı. İlk gün 20’nin üzerinde metruk bina yıkıldı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor.

12 Kasım Perşembe akşamı itibarıyla 100’ün üzerinde metruk bina yıkıldı. Yıkımlar devam edecek.

Yıkımların ardından alanda temizlik çalışması başlayacak.

Tüm çalışmalar emniyet güçleri ve belediye ekiplerinin koordinasyonunda devam ediyor. Bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Metruk binalarda oturanların bazılarının memleketlerine döndüğü, bazılarının kiralık evlere gittiğini öğrendik. Şu anda enkazda kalanlarda kiralık ev arayışındalar ve bulduklarında taşınacaklar.

11 Kasım (dün) Çarşamba günü İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce arayarak gelişmelerle ilgili paylaşımda bulundu, bende teşekkürlerimizi ilettim.

Bugün Çankaya Kaymakamımız Sayın Hüdayar Mete Buhara, İlçe Emniyet müdürümüz ve ABB Zabıta Daire Başkanı ile birlikte bölgede basın açıklamasına katıldım. Kaymakamımız gördükleri karşısında olayın ne kadar ciddi olduğunu vurguladı ve çalışmaların devam edeceğini söyledi. Ben de tüm yetkililere mahallem adına teşekkürlerimi bildirdim.

Akşam üstü alanı dernek başkanı Fatih F.Aksoy ile birlikte dolaştık. Sanki deprem bölgesini geziyor gibiydik, enkazdan demir, tahta toplayanlar, eşyalarını araçlara yükleyip gitme hazırlığı yapanlar vardı. Devam eden yıkım çalışmalarını izledik ve boydan boya bölgeyi dolaştık. Geceleri burada açıkta kalan 3-4 aileyi tespit edip kaymakamlığa bildirdim. Kira ve ya taşınma yardımı yapılmasını sağlayacağız.

Çamlık Sitesinin altından geçen sokakta çatlak olduğuna dair bildirim vardı. Sokağı boydan boya dolaştık ama böyle bir çatlak tespit edemedik. Sadece kapağı kırılmış bir logar kapağı vardı.

Ekipler Başkent elektrik ve ASKİ ile koordineli olarak çalışıyorlar. Yıkılacak binanın önce elektriği ve suyu kesilip sonra yıkımı yapılıyor.

Akşamları bölgede kalanlar ısınmak için ne bulursa yakıyorlar. Bunu engellemenin şu an için bir yolu yok. Bir an önce kiralık ev bulunup gitmeleri veya devletimizin onlara bir yer bulmalarını bekliyoruz. Bu da çok uzun sürmeyecektir. Sizlerden biraz daha sabırlı olmanızı rica ediyoruz. 7-8 yıldır çektiğimiz sıkıntıda sona yaklaştık.

Bölgede ağaç kesildiği yönünde bildirimler vardı. Kesilme yok ama tüm alanda 3 ağacın kırıldığını gördük. Büyük iş makinalarının dar alanda çalışmasından kaynaklanan bir kırılma. Kırılan ağaçlarda kavak ağaçlarıydı.

Evleri yıkılanların mahalleye zarar verdikleri yönünde bilgiler ulaşıyor. Böyle bir durum gördüğünüzde lütfen acil olarak 155’e bildirin.

Çalışmaların bir-iki hafta daha süreceği tahmin ediliyor. Gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşamaya devam edeceğim. Lütfen paylaştığımız bilgiler haricinde yapılan bilgilendirmelere itibar etmeyin.

Hasan Hüseyin Aslan

Çiğdem Mahallesi Muhtarı

REKLAM ALANI