DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

MUHTARIMIZDAN ŞİRİNDERE BİLGİLENDİRME NOTU-3

10.12.2020
2.491
A+
A-

ŞİRİNDERE KONUSUNDA BİLGİLENDİRME-3   10 Aralık 2020

Her ortamda dile getirdiğimiz, her fırsatta yetkililerle paylaştığımız, sürekli başvurularda bulunduğumuz Şirindere sorunumuzla ilgili olarak yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. İlk iki bilgilendirme notuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şirindere Bilgilendirme Notu-1

Şirindere Bilgilendirme Notu-2

Son bilgilendirme notundan sonra kalan 2 ev daha yıkıldı. Evini kiraya veren 2 ev ve kendisi oturan 40 civarında evin haricinde Şirindere’de yıkım tamamlandı.

Kağıt toplayıcısı olarak burada 2 ev kaldı. Onlarda kiracı oldukları ve ev sahipleri yıkıma izin vermediği için kalmaya devam ediyorlar.

Yıkımlar bittiğinde alanın temizliği yapılacaktı ancak belediyenin kamyonları kış hazırlıkları için kullanıldığından bu iş için araç kiralanması gerekiyor ve bu süreç hala devam ediyor. En kısa zamanda temizlik çalışmalarına başlanılacağı söyleniyor. Süreci takip ediyoruz.

Yıkımlardan sonra mahallede farelerin görülmesi üzerine gerekli girişimlerde bulunduk. Hem Büyükşehir hem de Çankaya Belediyesi tarafından sürekli ilaçlama yapılıyor.

Boşalan alandaki cins köpekler (pitbul, kangal vs.) ekipler tarafından toplandı. Diğer sahipsiz köpekler için hayvansever arkadaşlar düzenli besleme yapmaya çalışıyorlar. Annesiz yavrularda arkadaşların gözetiminde. Alanda başıboş köpek sayısı 15-20 civarında. Onların beslenmelerine, mama alarak yardımcı olabilecek komşularımız bizimle irtibata geçebilirler.

Alanda ağaç kesimi olduğuna yönelik söylemler doğru değil. Zaten yıkılmış ağaçlar ve inşaat tahtaları bölgede kalan komşular tarafından odun haline getiriliyor. Yeni ağaç kesimi yok.

İki ay önce başlayan girişimler ve iki ayda yapılanlar inanılmaz gelişmeler. Bunun bilincinde olarak çözümde emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ziyaretleri yapmaya başladık. Gösterdikleri ilgiden ve çözüm odaklı çalışmalardan dolayı sırayla ziyaretlerimizi yapıyor ve sizlerin de teşekkürlerini iletiyoruz. Sizlerde CİMER üzerinden teşekkürlerinizi iletebilirsiniz.

Bu konuda görüştüğümüz ve ziyaret ettiğimiz kişiler:

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce,

Ankara Valisi Sayın Vasip Şahin,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş,

Ankara Emniyet Müdürü Sayın Servet Yılmaz,

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanı Sayın Arzum Nazman,

Çankaya Kaymakamı Sayın Hüdayar Mete Buhara,

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sayın Mustafa Koç,

Çankaya Emniyet Müdürü Sayın Zafer Kalkan,

10 Nisan Polis Karakol Amiri Sayın Mehmet Tufan ve ekip arkadaşları ile diğer emniyet görevlileri,

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler Daire Başkanı Sayın Hüseyin Çankaya ve tüm ekibi ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin diğer emekçileri,

Tüm bu kurumların koordineli çalışmasıyla 2 aylık sürede bu noktaya geldik. Tekrar tüm emek verenlere teşekkürler.

Şirindere imar planı konusunda şimdilik bir gelişme yok. Mahkemenin sonuçlanmasını ve gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz.

Bundan sonraki gelişmeler konusunda da sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hasan Hüseyin Aslan

Çiğdem Mahallesi Muhtarı

REKLAM ALANI