DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara °C

MUHTARIMIZDAN ŞİRİNDERE BİLGİLENDİRMESİ-4

30.12.2020
1.338
A+
A-

ŞİRİNDERE KONUSUNDA BİLGİLENDİRME-4   30 Aralık 2020

Her ortamda dile getirdiğimiz, her fırsatta yetkililerle paylaştığımız, sürekli başvurularda bulunduğumuz Şirindere sorunumuzla ilgili olarak yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. İlk üç bilgilendirme notuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bölgede yıkımlar tamamlandı. Önceki gün itibarıyla temizlik çalışmaları başladı. Ekipler çalışma imkanı buldukları sürece çalışmaya devam edecekler. Şu anda kamyonların kış (kar) mücadelesi için hazır bekletilmesi nedeniyle az kamyonla devam eden çalışma kamyon kiralama işlemi bittiğinde daha da hızlanacak.

Alanda hem inşaat atıkları hem de kağıt toplayıcılardan kalan atıklar temizleniyor. Ancak durum tahmin edilenden daha kötü durumda. Oldukça fazla miktarda atık var. Ama başlanması önemliydi. İlkbahara tertemiz bir Şirindere ile tanışacağız.

Yıkımlardan sonra mahallede görülen farelerle ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. Hem Büyükşehir hem de Çankaya Belediyesi tarafından sürekli ilaçlama yapılıyor.

Hem alandaki çalışmalardan hem de kış koşullarından dolayı başıboş köpekler giriş kısmında yoğunlaşmaya başladı. Zaman zaman saldırganda olabiliyorlar. Yetkililere haber verildi. O bölgedeki komşularımız lütfen daha dikkatli olsunlar.

Çalışmalar sırasında alanda küçük çalı tipi ağaçlar ve az sayıda olsa da normal ağaçlar yıkılabiliyor. Bu konuda çalışan ekiplere azami dikkat göstermeleri konusunda uyarılarda bulunduk. Çalışmaları sürekli izliyoruz ve ekiplerin bu konuda hassasiyet gösterdiklerini gördük.

Bölgeye az sayıda da olsa odun ve demir toplamak için girenler oluyor. Bunu da en aza indirgemek için emniyet güçleriyle görüşüyoruz.

İki ay önce başlayan girişimler ve iki ayda yapılanlar inanılmaz gelişmelerde katkısı olan kurum ve kişilere teşekkür ziyaretlerimiz devam ediyor. Gösterdikleri ilgiden ve çözüm odaklı çalışmalardan dolayı sizlerin de teşekkürlerini iletiyoruz.

Bu çerçevede Çankaya Kaymakamı Sayın Hüdayar Mete Buhara ve İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Muhterem İnce’den sonra Ankara Emniyet Müdürü Sayın Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanı Sayın Arzum Nazman,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler Daire Başkanı Sayın Hüseyin Çankaya ‘ya gittik. Diğer yetkililerden de randevu talebinde bulunduk. Onlara da gidip teşekkürlerimizi ileteceğiz.

Bundan sonraki gelişmeler konusunda da sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hasan Hüseyin Aslan

Çiğdem Mahallesi Muhtarı

REKLAM ALANI